Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH:s tabelltips plats 12-9

Jag (Krister) har betygsatt lagdelarna i respektive lag för att sedan sammanställa delarna till ett slutbetyg som indikerar vilken placering de kommer att hamna på. Betygen sträcker sig från 1 till 5 och jag bedömer målvakter, backar och forwards. Totalt kan lagen alltså få 15 poäng.

BETYGSNYCKEL

Betyg 1 Bottenklass hockeyettan

Betyg 2 Låg hockeyettanklass

Betyg 3 Hockeyettanklass

Betyg 4 Hög hockeyettanklass

Betyg 5 Toppklass hockeyettan

Nu kör vi igång, vi börjar från botten.

PLATS 12

SURAHAMMAR

Målvakter Betyg 1

Emil Rasmussen har fått agera backup till flyktade Simon St Cyr under några år nu men har inte visat speciellt mycket när han väl fått chansen. Som komplement finns oprövade Anders Olsson som i och för sig har 90 i räddningsprocent i J20 superelit, men som inte känns som en klockren förstakeeper på hockeyettannivå. Kommer få mycket att göra och då är det tufft som ung målvakt att leverera match efter match.

Backar Betyg 1

Visst imponeras man av en kille som Nicklas Larsson, en duktig back som säkert inte saknat anbud från andra klubbar men som ändå varit trogen sin klubb i alla år. Men nu är han 36 år och har knappt spelat matcher på två år och då skulle man kunnat unna honom en bättre omgivning än vad han har. För ska sanningen fram så skulle inte ens Kevin Lidströms (en spelare i Sura) far, Niklas, kunna höja upp Suras backsida till en anständig hockeyettannivå. Det är ungt, det är spelare som inte visat framfötterna ens på juniornivå och det är väldigt tunt.

Forwards Betyg 1

Här återfinns en andra trotjänare, Jarno Pikkarainen. Han har iofs varit iväg några år och provat på allsvenskt spel bland annat, men satsningen är över för många år sedan och 36-åringen har en alldeles för oprövad omgivning för att laget i alla fall ska få ihop en hyfsad kedja. Nej detta håller inte!

Totalt 3/15

Kommer att komma dyngsist. Frågan är om laget kommer att dra ihop 5 poäng ens under grundserien. Jag tror inte det!

PLATS 11

KÖPING

Målvakter Betyg 2

Christoffer Hanning har gjort det bra på div 2-nivå men Tomas Rydén lär få agera förstakeeper. Gjorde det helt ok ifjol med en räddningsprocent på dryga 90,4, men det är inte någon som kan lyfta laget till några högre höjder.

Backar Betyg 2

Det är en svag tvåa för backsidan känns väldigt tunn. Visst har man före detta Boisare Linus Johansson som är en bra defensiv back, men i Köping får han också dra ett tungt lass offensivt då det saknas andra alternativ. Det säger det mesta.

Forwards Betyg 2

I Benjamin Trust och Kim Persson har man fått in två intressanta unga talanger och i Sebastian Åkesson och Jimmy Hellström finns det kvaliteter. Men sen? Kommer få det svårt, speciellt som det inte finns backar som kan hjälpa till med offensiven.

Totalt betyg 6

Kommer säkert att kunna rubba många lag i enstaka matcher, men i det långa loppet räcker man inte till.

PLATS 10

GRÄSTORP

Målvakter Betyg 3

Har kanske en av hockeyettans mest spännande målvakter i KHL-meriterade Nikita Davydov. Men det kanske inte känns som att han kommer till Sverige för att satsa direkt, och därför tror jag inte att det blir en supersuccé även om en motiverad Nikita givetvis är en klassmålvakt på denna nivå. Ok backup i Adam Schoultz.

Backar Betyg 2

Carl Holmberg har haft lite problem med motivationen och fick gå från Grästorp men är nu tillbaka. Återfår han den så är det en klassback offensivt, men jag är skeptisk till humörspelare. I övrigt är Lukas Geyzon intressant som defensiv back medan slovaken Lukas Kuzel kan bli fågel eller fisk. I övrigt rätt grått.

Forwards Betyg 2

I ikonen Carl-Johan Svensson har man fått en center att bygga en förstakedja runt och Jacob Wulcan och Jesper Sellin skulle kunna komplettera på ett bra sätt. Men i övrigt får man lita på att en 32-årig Michal Lukas att producera. Hade svårt att producera ifjol och ser vassare ut i år men inte tillräckligt bra för att förtjäna mer än en stark tvåa.

Totalt betyg 7

Lyfter i och med några intressanta värvningar från de absoluta bottenplaceringarna, men även andra lag ser starkare ut och det blir svårt att komma mycket högre än så här.

PLATS 9

FORSHAGA

Målvakter Betyg 3

Har en ovanlig taktik att alltid ha tre målvakter i truppen, de flesta andra har två. De brukar rulla runt på alla tre dessutom även om inte alla får lika många matcher riktigt men några var får dom. Detta års trio ser riktigt intressant ut, med två före detta Boisare i Jonas Westerlund och nye Andro Michel. Andro hade varvat ner innan han i slutet av förra säsongen bestämde sig för att testa på spel i hockeyettan igen medan Jonas presterat ok på hockeyettannivå under några år nu. David Söderberg har också han bra stats på nivån så målvaktssidan kommer inte Forshaga falla på i alla fall. Stark trea.

Backar Betyg 1

Hade en toppvärvning i hamn i Niklas Edman men han försvann innan han hann spela en match i klubben. Nu får man istället lita på comebackande Oscar Thorell i övrigt så finns det… ingenting av klass egentligen.

Forwards Betyg 3

Tappet av Robert Tellberg var riktigt tungt men i Skövdeflyktade Johan Erkgärds har man fått en kille som vet att leverera, speciellt giftig är han i powerplay. En annan bra center är Björn Wennerström. Det finns också några bra forwards att komplettera med som Kimmy Skogland, Erik Byström Johansson och Oscar Odd. En svag trea.

Totalt betyg 7

Med Edman i laget hade man kunnat ha högre ambitioner men nu känns backsidan för svag för att kunna utmana lagen högre upp som har mer kompletta lag.

BETYGSNYCKEL

Betyg 1 Bottenklass hockeyettan

Betyg 2 Låg hockeyettanklass **

Betyg 3 Hockeyettanklass *

Betyg 4 Hög hockeyettanklass **

Betyg 5 Toppklass hockeyettan *

Publicerad av Krister Holm