Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Henriks allettantips plats 6-10

Då var det dags för mig, Henrik, att sammanställa ett tips inför Allettan och jag ska göra allt som står i min makt för att slå Krister Holm. Turen han hade i grundserien har sinat och nu kommer det vända! Jag börjar med att ranka lagen nedifrån och upp.

10 Skövde IK

Grannkommunen Skövde IK hamnar helt enkelt sist. Detta säger jag inte för att det är Skövde utan jag anser helt enkelt inte att den tunna del med spetsspelare dom har har presterat tillräckligt. Spelare som Henriksson, Rundqvist och Sjögren kommer få dra ett tungt lass själva och det var precis att Siken ens fick vara med i Allettan i år. Spelare som Viktor Jörnevik ska man se upp med, men även tidigare har man sett att han försvinner i de tighta matcherna i Allettan. Det är klart, några "bollar" i djupled på den killen så kan man ju hänga någon kasse och ändå ha fyra spelare kvar i egen zon, men nej. Skövde räcker inte till och säsongen är slut efter sista matchen i Allettan.

9 Kumla HC

Tim Harrysson är deras sista chans för att gripa tag i en PO-plats. jag tror dock inte att laget i sig är tillräckligt starkt sett över ett helt lag och en hel serie. Med Philip Larsson som, som snittade nästan en pinne per match, skadad så ser hoppet ut att vara långt borta. Man får förlita sig mycket på bröderna Planeby och Kovalonok bland annat. Många tror att dom vinner matcher på att dom har en liten tråkig och "svinkall" hall, jag tror dock vid lite eftertanke att detta inte rör motståndarlagen i ryggen nu i en Alletta. Kumla får satsa på sitt pulvermos i cafeterian, det ska dom ha en eloge för och en av få anledningar till att jag bänkar mig där i stort sett varje gång Mariestad är på besök.

8 Nybro Vikings

Med risk för att få ännu fler Nybroanhängare efter mig så väljer jag att vara snäll och säga att ja, det blir vidare spel efter Allettan, Dom tar åttondeplatsen i brist på annat. Jag älskar statistik. Statistik är fakta. Statistik talar om hur något har varit. Inte hur det kommer att vara, men vissa antydningar kan man göra med hjälp av siffrorna! Nybro släppte in för många mål i serien trots att dom har en målvakt som tydligen ska vara något i hästväg enligt sociala medier. Tur att dom har honom säger jag i så fall. Man gjorde minst mål av de lag som kvalificerade sig och just där tror jag att det stora fallet kommer att vara. Produktionen kommer inte räcka till för att klättra högre i tabellen. Sen tog man flest utvisningar i serien. Det håller inte, det tror jag ju till och med att dom själva inser. Känns som att Holfelt har lite att jobba med här! Det har pratats om någon "ost" också... jag fattar inget!

7 Lindlöven IF

Lindlöven är ett lag som överraskat på mig lite och tagit sig högre upp i tabellen än vad många trodde. Charlie Torstensson i målet kan i sina bästa stunder spela grymt bra. Man har Lalander, Tano och inte minst Johan Persson. Nej jag tror till och med att Lindlöven kan bli jobbiga för det laget som senare i vår får möta dom i Play Off. För dit tror jag faktiskt att dom tar sig. En bra start på säsongen kan dock bli viktig, annars kan det sätta griller i huvudet och ett lag i motgång i denna serien är snart ett förlorande lag och då finns det trots allt lag bakom som vill bevisa sin kapacitet.

6 Vimmerby HC

Vimmerby är det lag som kniper sjätteplatsen. Viktor Kokman i mål har väl inte överpresterat under säsongen men definitivt hållit en bra nivå. Jag tror det finns lite till där och målvaktsbiten kommer att bli viktig för Vimmerby. Man har ingen jättespets i laget men däremot har man ett tiotal spelare som håller bra nivå i ettan. Detta gör att man utan större problem tar sig till PO. Att man har 2 lag bakom sig räknar både jag och Vimmerby själva med. Annars är det något som inte står rätt till...

Där är bott 5, alltså den nedre halvan i en serie som i alla fall jag är grymt taggad på. En serie som trots att 8 lag tar sig till PO kommer bli grymt rolig. Någonstans där i bak så gillar jag ändå upplägget med vartannat år Norrland och vartannat Bottland. Kul med möjligheter till resor för supportrarna och ett rättvist sätt att fördela det på. Nu väntar jag på Kristers tips där jag redan nu, utan att ha sett tipset kan räkna ut att han har minst fem fel!

Kör i vind!

Publicerad av Henrik Andersson