Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

BoIS lagbygge säsongen 16/17 DEL 3

-Till att Börja med, några snabba ord om matchen mot Västervik

-Man såg tydligt att Västervik hade varit på is en vecka längre, samt hade en match mer i benen, men det vi tränat på fick vi se. Framförallt försvarsspelet och spelet utan puck. Sen hade vi några olyckliga minuter som det inte finns mycket att säga om.

-Skövdematchen?

-Mot Skövde så är det ett steg i rätt riktning. I spelet fem mot fem är vi bättre än dom, men slarvar lite i egen zoon samt i passningsspelet.

Mot Dalen så lossnade det dock rejält...

-Första och tredje perioden mot Dalen spelar vi bra och har ett bra flyt i spelet. Sen har vi 10 tvåor som vi löser riktigt bra och Lucas Larsson går i bräschen och täcker massor av skott. Sen måste vi jobba på att inte ta så många utvisningar, det kommer göra oss sårbara i serien.

-Är det några du vill framhålla såhär efter Dalen-matchen?

-Anton Rask och Samuel Gustavsson gör riktigt bra matcher!

-Nu är det dags för cup. Hur ser du på det?

-Det blir ett "brake" i träningsmatchandet och vi ska spela om "poäng". Man vill alltid vinna och sådana här matcher ger lite extra.

-Vad vill du se utav er själva under helgen?

-Vi pratar om när vi ska checka, vi pratar anfallsspel. Vi vill se lite linjer i vårat spel. Vi kommer att gå bomm flera gånger, men vi vill se att vi försöker med det vi pratar om.

-Ni har tuffa lag i träningsmatchandet i år. Något att säga om det?

-Vi hade någon säsong när vi vann allt på försäsongen, sen åkte vi på pumpen direkt i seriestarten. Det är inte bra. Vi vill äta oss med Allettanmotstånd, det är där vi ska vara efter jul och då vill vi mäta oss med de bästa för att bli bättre redan från början.

-Man tjänar inte på att möta ett på pappret sämre lag alltså för att få nöta anfallsspel och kanske få lite målskytten att lossna?

-Resultat är viktigt, absolut, men man ska inte stirra sig blind på det. Man får bryta ner matcherna i korta sekvenser och tar med sig det man gör bra.

-Allettan är något du pratar om att ni ska till, är det ett uttalat mål även inom gruppen?

-Föreningen vill att vi tar ytterligare ett kliv gentemot senaste säsongerna. När det gäller gruppen ska vi sitta ner nästa vecka och sätta delmål för säsongen.

-Vad tar ni med er från en förhållandevis tuff alletta både mentalt och fysiskt ifjol. Den måste ge massor av erfarenhet?

-Man får som sagt erfarenheter att spela tighta matcher. Man får också en erfarenhet av att ibland kanske man inte kan spela en bortamatch mot ett tufft motstånd med fart och frejdighet utan man kanske måste ha en plan B. Man får anpassa sig lite.

-Filip Thörnqvist till kapten igen, förklara!

--Jag tycker att Filip var en bra kapten redan för några år sedan, men han var kanske inte riktigt redo. Det tar på en att vara kapten även om man inte vill tro det. Linus var en jättebra kapten ifjol också, det har inte med något sådant att göra, men det kanske är lite så där också som det var för Filip, Det har hänt mycket för Filip under två år och vi tror han blir bra som kapten. Vi ser det inte så utan vi har massor med kaptener!

-Vad har du att säga om era nyförvärv då?

-Man ska tänka på att dom från FBK också är nyförvärv, men dom känner man igen och vet vad dom kan. Övriga nyförvärv verkar spännande. De har någon form av spets allihop. Björklund är en offensiv spelskicklig back. Pellfolk känns som han kan vara en riktigt bra sniper, bra snabbt skott. Norlöv har jättefina handleder, bra passningsspelare. När det gäller Arvid kommer han höja konkurrensen jämfört med ifjol. Det var en nackdel ifjol, att konkurrensen inte var tillräckligt stor.

-Arvid är en bättre målvakt än Sander alltså?

-Ja det är han

-Vad ska ta er dit ni vill under säsongen?

-Det är viktigt att man är här och nu. Att man kommer till jobbet varje dag. Vad kan man göra som spelare när det går trögt för laget. Aldrig ha några undanflykter eller skylla på något annat.

-Någon spelare du vill lyfta fram eller säga något extra om såhär i slutet?

-Nej inte direkt, vi har ett lag där alla är lika viktiga, men jag kan ju nämna att Arvids resultat på fysen gör att han är starkaste spelare i laget på benböj. Det är inte vanligt för en målvakt.

Vi önskar "Helmer" och laget lycka till i cupen i helgen och hoppas att du tar med dig alla dina vänner och besöker Katrinhallen i dagarna 3!

Publicerad av Henrik Andersson