Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

BoIS lagbygge säsongen 16/17 DEL 2

Robin Wallin

En stor målvakt som täcker mycket av målet. Spelar lugnt och samlat. Mentalt stark. Kommer förmodligen få spela förstamålvakt.

Kan utveckla: att inte bjuda på några enkla mål, att höja lägstanivån.

Förväntningar: En räddningsprocent på över 91%. Arvid Ljung (omdöme av Törebodas tränare Dennsi Ström) Framför allt en vältränad gosse som är otroligt lojal mot laget. En vinnarskalle, det brinner till när det inte går som han vill. Han vill något med sin hockey och han är mogen för spel i ettan, trodde han skulle gå redan förra säsongen. Han är oerhört kvick i arbetet på isen, snabb i sidled. Ifjol gjorde han en kanonjämn säsong, men som alla målvakter har han kanske en svaghet över axlarna, sjunker för mycket, Kommer tveklöst kunna ge Wallin en kamp. De kommer sporra varandra. Jag tror han kommer att ligga klart över 90 i räddningsprocent. Nu spelar han med lite stabilare försvar. Bois kommer att bli nöjda med honom.

Erik Jones

En placeringssäker back som alltid står rätt. Ger alltid 100%, gillar att kampas och är stark i fysiska situationer.

Kan utveckla: Har gjort stora framsteg de senaste åren med både skridskoåkning och puckbehandling. Kan nog ta något steg till.

Förväntningar: Sett över hela säsongen borde Jones ha en +/- statistik som säger +5 eller bättre. Jones är ingen målskytt men 5 assist kan vi gott begära.

Tobias Björklund

Kommer inom kort

Jens Högbom

Skridskostark back med bra puckbehandling. Gillar att följa med upp i anfallen. Kommer faktiskt ofta långt fram i kontringar. Är också stark fysiskt.

Kan utveckla: Skulle kunna bli effektivare när tillfällen för poäng ges.

Förväntningar: Vi förväntar oss en plusstatistik samt 10 poäng från Jens sida.

Albin Hernod

Stor och stark back som ändå är hyfsat rörlig. Var tillsammans med Bertov det stora utropstecknet på backsidan föregående säsong. Spelar alltid rejält. Främst en defensiv back men har också offensiva kvalitéer.

Kan utveckla: Utnyttja sina kilon ännu mer och bli en ”backbjässe”.

Förväntningar: Hernod hade fina +14 föregående säsong, det ska bli ännu bättre denna säsong. Vi ser gärna att han gör 15 poäng.

Johan Frick Allround back som är bra på rören och gillar att tacklas. Kom fram som en supertalang och nu hoppas vi att han kan ta nästa steg. Har bra blick och bra skott.

Kan utveckla: Johan har en tendens att överarbeta vissa situationer. Spela enkelt och snabbt istället för att trassla in sig i onödigt svåra situationer. Tog lite väl många utvisningar ifjol.

Förväntningar: Johan spelade +4 förra säsongen och vi förväntar oss ännu mer i år. Kan han dessutom producera 10 poäng är det bra.

Linus Jerenvik (omdöme av Färjestads J20 tränare Staffan Lundh)

Man söker ofta rightbackar med bra händer, skridskoåkning och blick och det har han. Följsam, skicklig med och utan puck. Var med i all star team i super challenge en turnering med internationella lag, men sedan en ljumskskada i början och sedan bröt han nyckelbenet och sedan körtelfeber så fick aldrig riktigt chansen att visa allt sitt kunnande. Det han behövde tänka på är att snabbt komma mer till puck för att få mer tid med pucken, skapa sig tid istället för att ta det för lugnt. Var med och tränade med a-laget. Förväntningar: Vi kan inte ha allt för stora förväntningar på Linus då hans föregående säsong spenderades i ett juniorlag. Dessutom fick han halva säsongen förstörd pga. skada. Men gör han fem poäng är det kanonbra.

Mikael Alba

En härförare på isen som alltid tar rätt beslut. Hjälper alltid sin backkollega att hitta rätt och gör honom bättre. Stark i närkamperna och vinner ofta man mot man-dueller. Har också bra spelsinne. Kan utveckla: Är inte den snabbaste på isen och har förmodligen en hel del att träna upp efter nästan ett års skadefrånvaro. Förväntningar: Alba har alltid producerat poäng, men det kan vi inte begära direkt efter skadan, men kan han göra en halv poäng per match är det super. Att han har plusstatistik efter säsongen är givet.

Douglas Lögdahl

Skicklig tvåvägscenter med bra blick för spelet. Kommer att ha en ledande roll i laget. Avig rightare som ofta hittar bra pass.

Kan utveckla: Är BoIS mest kompletta utan några direkta svagheter, men bra kan alltid bli bättre. Varför inte producera över en poäng per match.

Förväntningar: Förhoppningar om en poäng per match. Som center vill vi också sen en tekningsstatistik på minst 60 %.

Chirstian Hägg

Målfarlig ytter med bra blick för spelet. Fina handleder och en ledande spelare i PP. Grym kyla vid straffsituationer. Bra handledsskott.

Kan utveckla: Behöver bli lite mer kaxig i närkampssituationer. Våga gå in i hetluften.

Förväntningar: Ska vara en av våra ledande målskyttar och vi hoppas på minst 13 fina baljor.

Lukas Larsson

En spelare som varit lovande i flera år och tog ett jättekliv i rätt riktning ifjol. Speciellt defensivt där han tog ett jätteansvar i BP bland annat. Var tidigare främst en offensiv spelare. Fina handleder och bra blick. Kunde se loj ut på isen tidigare men suddade nästan ut det helt under föregående säsong. Beroende av självförtroende.

Kan utveckla: Tar lite onödiga utvisningar när han inte väljer att åka skridskor utan hakar sig fram med klubban istället. Kan också ta ett steg till när det gäller poängproduktion.

Förväntningar: I rätt omgivning kommer Lucas att göra 10 mål och minst 20 poäng. Kommer att ta det stora klivet offensivt i år!

Filip Engqvist

Slitvarg som gillar att jobba längs med sargerna, men är också en pålitlig poängmakare. Har bra blick och är stark i närkamperna. Nästan omöjlig att ta pucken ifrån.

Kan utveckla: Håller ibland i pucken för länge. Snabbare beslut om skott eller pass.

Förväntningar. Han ligger runt stadiga 30 poäng. Vi kan inte ha lägre krav säsongen som kommer. Gärna kombinerat med 15 mål.

Filip Thörnqvist

En attitydspelare som gillar att gå i bräschen både fysiskt och mentalt. En ledartyp som är viktig i spelet framför båda kassarna. Bra blick. Är som bäst i heta matcher och måste spela på gränsen för att vara som bäst.

Kan utveckla: Kan bli snabbare på rören.

Förväntningar: Fortsätta att få motståndarna att dra på sig utvisningar, även ifall han själv får följa med. 10 mål och 30 poäng vore mumma.

Linus Engqvist

En snabb och klok center som är speciellt skicklig i defensiven där han tar stort ansvar. En ledare både på och vid sidan av isen.

Kan utveckla: Skulle kunna producera mer framåt. Framförallt mer mål.

Förväntningar: Borde göra 20 poäng under säsongen samt ha en tekningsstatistik bättre än 55 %.

Oscar Norlöv (omdöme av Magnus Rahm, tränare i Halmstad)

Styrkan är passningsspelet, där är han riktigt vass, i powerplay och i det offensiva spelet . Han kan dock behöva karta och kompass i egen zon, haha! Han ska vara i en producerande femma och lägga fram mackor till dom andra, vara med när matcher ska avgöras. Han är bra tränad konditionsmässigt, sedan skulle han kunna bygga på sig lite mer muskler, men han klarar det ändå bra styrkemässigt. Skridskoåkningen är ok, men han trampar inte runt två backar på egen hand och hänger upp den i krysset. Han har ett bra skott som han skulle kunna avlossa oftare men han söker ofta pass, vilket kanske är naturligt med tanke på passningsspelet han besitter. Vid sidan av isen är han en fantastiskt bra kille, positiv och glad, och jag hade stor användning av honom i omklädningsrummet i Halmstad. Förväntningar: Han ska ha en ledande roll i det offensiva spelet och ska göra minst en poäng per match. Linus Pellfolk (omdöme av Johnny Sterner, tränare i Arboga) Stark på puck, en riktig måltjuv. Skridskostark rightare som är väldigt kreativ. Gick som tåget fram till november då han skadade ryggen. Bättre offensivt än defensivt men blir bättre och bättre också defensivt. Förväntningar: Gjorde 13 mål med sin högervinklade klubba under föregående säsong. Med rätt omgivning kan han öka på antalet rätt rejält.

Alexander Liljedahl

Snabb avig forward. Ett kvicksilver på isen. Lyckas ofta ta sig fram till avslutningslägen och har då ett bra skott.

Kan utveckla: Väger lite lätt ibland. Skulle kunna bygga på sig lite mer muskler.

Förväntningar: Nu är han med från start i år och har stora möjligheter ta en större plats än föregående säsong när han kom tillbaka med ett stukat självförtroende från Färjestad. Kan mycket väl trycka in mellan fem och tio puckar.

Oscar Olsson (omdöme av Staffan Lundh, tränare Färjestad J20)

Oscar hade en tuff start hos oss, det gällde att få honom att ta för sig. En klassisk center. Tänkande spelare med bra skills, skridskor, klubba och teknik. Det gäller att få till aggressiviteten. Mitten av oktober så släppte det och då gjorde han det riktigt bra. Tyvärr knäskada vid juluppehållet, så han fick inte visa de sista månaderna vad han kunde vilket var synd för han var på gång. Han hade lyft de sista 1½ månaden och fått en större roll. Han behärskar båda delarna av banan, men mest den offensiva. Skulle behöva ta för sig mer och öka på tuffheten. Största styrkan är hans spelsinne, inte utmärkande skott, mer en tänkande spelare. Är mogen för division ett men det är alltid en inkörningsperiod.

Marcus Ejdergård Stor och stark med bra skridskoåkning. Extra bra vid sargerna. En riktig powerforward. Var väldigt framträdande i slutet av föregående säsong. Kan komma att bli vinterns stora utropstecken. Snittade ett mål per match i J20 elit!

Kan utveckla. Kom till många lägen ifjol, men var inte så effektiv. Det hoppas vi se en förbättring på.

Förväntningar: 5 mål och 10 poäng är höga men inte orimliga krav.

Anton Rask

Liten skridskostark och ettrig forward som gillar att komma med fart. Fick endast ströbyten under föregående säsong, får han större roll i år?

Kan utveckla: Fortsätta kriga och ge det lilla extra för att ta en fast plats i laget.

Förväntningar: Att han tar en ledande roll i J20 samt att han verkligen tar chansen när han får den i A-laget.

Publicerad av Henrik Andersson