Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Lindlövens lagbygge 16/17

Det är dags att gå igenom Lindlövens kommande säsong och som småningom sia ut en slutplacering. Vi börjar med lite värdelöst vetande!

alt text

 • Föreningen bildades 1976
 • Det är ett av tre lag i Sverige vars namn slutar på -Löven.
 • Dom missade A1 med 2 poäng.
 • Linus Pelfolk, numera i BoIS gjorde en match på lån i Lindlöven under säsongen.
 • Mattias Pettersson, målvakt som lämnar Lindlöven för Mora kommande säsong vann målvaktsligan i Västra på 95.97% på 11 matcher vilket är grymt bra.
 • Lindlöven hade bäst PK i Västra. 86.59.
 • Man hade ett åskådarsnitt i Västra på 315 stycken, men minskade det i Vårserien som man ändå vann till 300 st.
 • Vann LIF första perioden så vann man också matchen till 100% i Västra! 7 stycken slutade i 7 vinster!
 • Man vann Västra Vårserien i överlägsen stil. 9 poäng till tvåan!
 • Lindlöven-BoIS 3-0 BoiS-Lindlöven 3-2

Målvakter kommande säsong:

 • Man tappar storspelande Mattias Pettersson, 25 år till Mora IK, men ersätter med Charlie Torstensson som ifjol stod i Almtuna och HA, Wings samt Köping. Många starka säsonger i ettan bakom sig trots sina blott 23 år fyllda.
 • Christoffer Ulvestav, 21 år. Stod 7 matcher ifjol och hade en procent på 92.4. Fostrad i Södertälje.

Backar kommande säsong

 • David Berg, 23 år. 4+20 Gör sin andra säsong för klubben, ganska poängstark de senaste säsongerna. Har en stor roll i PP. ""Han har bra rutin med över 150 division 1matcher och även Allsvensk erfarenhet", tränaren Jussi Salo till Lindlövens hemsida.
 • Filip Bergmark, 21 år. 0+15. Ny från Vimmerby.
 • Hampus Gustavsson, 23 år. 0+1
 • Markus Magnusson, 20 år. 3+16. Spelade förra säsongen i Wings och Kalix. "Han har ett bra förstapass och han har fina offensiva kvalitéer", säger Jussi till Lindlövens hemsida.
 • Hampus Moberg, 20 år. 0+7 Spelade ifjol på lån i Lindlöven från Örebro HK.
 • Rasmus Lundgren, 22 år. 4+9
 • Henrik Warman, 23 år. 6+11

Centrar och Forwards kommande säsong.

 • André Astley Rydberg, 21 år. 15+8 "André är en spelskicklig center som är bra med tekningar. Bra tekare är alltid viktigt för laget" säger tränaren till Lindlövens hemsida.
 • Niclas Eklöv, 21 år. 9+6 spelare ifjol för både Åker/Strängnäs och Lindlöven.
 • Albin Gunnarsson, 20 år 3+3
 • Max Lalander 22 år. 26+18 En av lagets stora Poängmakare hade en succésäsong ifjol. Hela 44 poäng matade han in. Gör också bara mer och mer poäng för varje säsong. Fortfarande ung. Gör sin fjärde säsong för klubben.
 • Felix Lundqvist, 21 år. Nyförvärv från Avesta i Division 2. Känns som att det var läge att lämna den divisionen nu då han gjorde sjuka 21+26 på 28 matcher i Div 2 och 10+12 på 6 matcher i J20. 69 poäng på 54 matcher alltså. "Felix är bra på att lösa offensiva situationer och hans storlek ger också möjligheter med det fysiska spelet", säger Jussi till Lindlövens hemsida. Felix är förövrigt 190 cm lång.
 • Patrik Näslund, 24 år. 11+12 Gjort tre ganska bra säsonger i Allsvenskan och Asplöven innan han ifjol gick till Lindlöven och blev kapten.
 • Johan Persson, 25 år 10+12. Assisterande kapten.
 • Emil Roth, 20 år. 1+5 ifjol. Har också gjort 15 matcher med Vita Hästen i Allsvenskan.
 • Felix Scharnke, 22 år. 3+0
 • Wilhelm Ylitalo, 22 år 2+2
 • Alexander Selin, 22 år. 3+0
 • Felix Zetterberg, 19 år. Gjorde ifjol 5+9 i Malmös Superelitlag.
 • Anton Tano, 22 år. 12+18. Producerar en hel del poäng. Gjorde 2014 en säsong för Skövde IK.

Jag ringde Lindlövens tränare, Jussi Salo som precis fyllt 40 år och har cirka 25 år bakom sig som tränare redan. Detta för att få reda på lite mer Lindlövens gångna och kommande säsong.

alt text

-Du har en lång tränarkarriär bakom dig trots att du bara är 40 år fyllda. Du började tidigt, vad kommer det sig?

-Jag blev skadad när jag var 15. Det var fel ålder att bli skadad vid och på den vägen är det. Jag stannade i ishallen och började direkt att jobba med ungdomar. Hela min karriär har varit utvecklande, inte minst när jag kom till Sverige och fick börja i division 2.

-Du har coachat i en liga i Finland som heter Soumi-Sarja, vad är det för nivå på den ligan gentemot Sverige?

-Det är tredjenivån i Finland. Ungefär som division 1 här med den skillnaden att Division 1 i Sverige har många fler lag, i Finland var det bara 12 lag då och 14 idag. Vi måste också komma ihåg att det finns mycket fler spelare att välja på i Sverige.

-Finns det några skillnader mellan Svensk och Finsk hockey?

-Sverige är mer taktiskt. Finlands hockey är mer fysisk och mer lik kanadensisk hockey. Det är lite rakare och man skjuter mer på mål.

-Vad kom det sig att det blev Lindlöven?

 • Det var en lång process som började redan innan jag hade ett år kvar på kontraktet med Boro/Vetlanda. Jag ville dock fullfölja mitt kontrakt med dom. Jag hade fler förslag från Tyskland, FInland och Norge, men ville vara kvar i Sverige då min familj inte skulle behöva anpassa sig till ytterligare ett land. Min familj har alltid följt med mig.

-Är du fullt anställd av Lindlöven eller har du andra jobb vid sidan av?

-Jag jobbar bara hos Lindlöven. jag hjälper också klubben med sammarbetspartners, sponsring och liknande uppdrag, men under säsongen försöker jag så gott det går att fokusera enbart på hockey.

-Ni missade A1 med två poäng, men sedan gick ni igenom fortsättningsserien utan större problem. Såhär i efterhand, var det bra att hamna i fortsättningsserien?

-Njae, vi siktade mot Allettan, men det var ingen uttalad målsättning. Vi ville kvala uppåt och spela en så lång säsong som möjligt. Vi lyckades med det och tog oss till PO. Det hade varit svårt i Allettan. Vi har mycket unga killar med få erfarenheter, att då åka till Piteå och Kiruna hade varit tufft så det kanske var bra att hamna i fortsättningsserien.

-Väl i PO satte ni ändå Piteå rejält på prov 0-4, 1-0 och 1-2, gjorde ni något annorlunda de två sista matcherna gentemot den första?

-Nej det gjorde vi inte, men det tog en match att komma in i tempot, dom hade ett försprång i alla smådetaljer. Allettan ger mycket bättre förutsättningar att lyckas i PO.

-Vad tyckte du om Mariestad ifjol och vad vet du om dom kommande säsong?

-Vi visste att Mariestad skulle bli ett topplag och att Mariestad borta är en av de svåraste matcherna under säsongen. Vi gör två bra matcher mot dom, det är två bra hockeymatcher med två lag som vill ha puckkontroll och spela ishockey. Sånt gillar jag. Mariestads lag inför nästa säsong ser starkt ut, kanske snäppet vassare än ifjol, men man ska komma ihåg att hockey inte avgörs på pappret utan på isen.

-Om vi går in på eran trupp inför nästa säsong och börjar med målvakterna, ni gör ett byte där, vad har du att säga om det?

-Mattias Pettersson hade en kanonsäsong och vi visste ganska tidigt att han skulle få chansen i Allsvenskan. Så vi kunde snabbt börja leta efter en ny målvakt och hade 3-4 alternativ, men till slut föll valet på Charlie Torstensson. Han är ett väldigt bra tillskott. Skolad i Frölunda och storväxt så jag är inte orolig.

-Felix Lundqvist, 69 poäng i J20 och DIV 2 med Avesta ifjol, hur kommer han att utvecklas?

-Han är en duktig målgörare kan leverera mycket poäng. Vi såg honom många matcher ifjol och har bra koll på honom. Han har bra offensiva egenskaper och har väldigt hög potential, men han är ung så vi måste ge honom tid och kan inte begära någonting. Vi ska ge honom chansen till en bra försäsong och förbereda honom som bra vi kan.

-Max Lalander har bara ökat och ökat de fem senaste säsongerna. Kommer han fortsätta att producera?

-Max är en grym sniper och är väldigt viktig för oss. Någon måste ju göra målen.Max har vuxit sig större och starkare och tränar på riktigt bra, inte minst på barmarksträningen. Jag tror han kommer ha en riktigt bra säsong framför sig och fortsätta att producera!

-Är det någon eller några särskilda spelare du vill lyfta fram inför kommande säsong?

-Nej. Våran starkaste sida förra året var att vi hade väldigt bra grupp. Alla tog ansvar för att göra sitt jobb. Tror bara vi släppte in 18 mål på hela säsongen i BP och det betyder att det är massor utav spelare som gör ett bra jobb som inte syns i statistiken. Så jag vill inte lyfta fram någon speciell då vi är en lag som hjälper och krigar för varandra. Jobbet för laget!

-Vad har ni för tankar och mål inför nästa säsong?

-Vi vill bli bättre än förra säsongen, det vill säga Playoff 2. Vilken väg vi tar oss dit spelar ingen roll. Sen ska man tänka på att vi bara värvat 95 och 96 or förutom målvakten Charlie. Vi bygger långsiktigt och tänker tre år framåt hela tiden. Vi vill hitta spelare som är unga och potentiella som vill komma hit och utvecklas här.

Träningsmatchar ni på något särskilt sätt för att vara väl förberedda?

-Vi möter Västervik den 11 augusti vilket är en kanonmatch för oss. Vi möter Forshaga x2, Arboga x2 och ett norskt Elitserielag, Konsvinger x2. En bra mix av lag där vi kommer få fokusera på olika typer av motstånd. Matchen mot Västervik blir väldigt svår att föra medans vi har något lag som vi kanske har lite lättare för. Vi möter Borlänge i premiären och vet att det blir tufft, men vi ska vara förberedda.

Vi säger tack till Lindlövens tränare Jussi Salo och önskar honom lycka till under säsongen.

Vid en ganska djupgående granskning av Lindlöven så tror jag faktiskt att Lindlöven blir lite hetare i år än förra året. Värvat ganska unga killar, men ändå helt okej poängproduktion. En spelare som ska bli extra intressant att hålla koll på är Felix Lundqvist som i J20 och Div 2 förra säsongen gjorde 69 poäng på 34 matcher. Jag minns när Erik Olsson kom från division 2 med liknande produktion. Två säsonger spelade han hos oss sen var han i Allsvenskan. Jag tror faktiskt (innan jag gått igenom alla lagen) att Lindlöven kommer att knipa en plats i allettan kommande säsong. Frågan är om det kommande målvaktsparet täcker upp för tappet av Mattias Pettersson, ja, jag tror faktiskt det.

Publicerad av Henrik Andersson