Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Intervju med månadens Eldsjäl

Nu är det dags för Supporterklubben Oxarna i samarbete med Reklambolaget att presentera december månads Eldsjäl. Denna person är ett välkänt ansikte i Katrinhallen sedan många år tillbaks, alltid trevlig och positiv. Månadens Eldsjäl är a-lagets materialförvaltare Mattias ”IQ” Pehrson.

Jag har tagit mig ett litet snack med honom.

Hur började allt och hur länge har du varit materialförvaltare i Bois?

Jag spelade själv ishockey från jag var 5-6 år tills jag var 18-19 år. Sedan var det ett par år där utan ishockey innan min lillebror blev juniorspelare någon gång 1991-92. Då började jag som materialare i J18 och J20. Där var jag med i 4-5 år. Efter det blev det några år utan hockey igen. Säsongen 00-01 när Dennis Ström var tränare blev jag tillfrågad om jag ville hjälpa Frögren som materialare. Han var själv då och det var tufft och mycket att göra. Men detta rann ut i sanden så säsongen efter klev jag in i båset vid sidan av Fröberg och där har jag blivit kvar. Då var Staffan Lundh tränare för a-laget.

Du har väl några till som hjälper till med materialarjobbet?

Ja, på måndagar är det Svenne som sköter det som behövs. På hemmamatcherna har jag hjälp av Fröberg och på bortamatcherna är Severin med.

Vad är det som gör att du har hållit på med detta så många år?

Kamratskapen och att det alltid är roligt att komma upp till hallen. Och så är ju hockey den roligaste sporten som finns. Alltid kul i korridorerna och att göra high five med någon ungdom i korridoren är alltid skoj.

Du slipar ju en del skridskor åt andra spelare än Boisare

Ja det händer allt. Bland annat så slipade jag skridskor åt en spelare från Spanska ligan. Då fick jag en signerad matchtröja med Erik Karlsson som tack. Sedan så slipade jag Johan Anderssons nya skridskor den säsongen han spelade i Frankrike. När han fick nya skridskor så skickade han dem per post till mig och sen skickade jag tillbaka dem slipade och klara. Erik Olsson var här med sina nya skridskor i höstas också så jag fick slipa dem.

Har du några roliga minnen att dela med dig av?

Ja vi kan ta Markus Svensson, en kille med skön personlighet. En säsong skulle han vara videoansvarig men det varade bara i 1-2 matcher. Första bortamatchen så fick vi se på Doktor Mugg hela vägen i bussen. Efter det fick han ”sparken” som ansvarig för videon. Kan även nämna detta med att han är otroligt vig. Efter matcher så låg han i spagat på golvet och åt matlådan.

En annan kul grej är när vi skulle åka på en träningsmatch borta mot Halmstad tror jag. Vi tog ett kombinerat mat och mackstopp på vägen. Henke Pettersson skulle in på macken och handla lite. De hade nån drive att om man köpte nått så fick man en skateboard. Rätt vad det var på bussen sen kom någon åkande bakifrån och framåt på skateboard och det var just Henke.

I nuvarande lag måste jag nämna Ahlbin Hernod och Anton Kellman. De är en jobbig kombination som trissar och driver varandra i att munhuggas. Vi får nästan be dem vara tysta ibland.

Favoritspelare i Bois genom åren?

Det går ju inte att undvika att nämna Shls just nu bästa målvakt Markus Svensson. Även bröderna Collberg som man har hjälpt sen de var små, tex med att låsa upp ishallen på julafton så de fick träna. En annan spelare jag gillar är Mikael Zettergren. Även Fredrik Johnson som jag har vuxit upp tillsammans med.

I nuvarande lag då?

Jag gillar ju spelare som ”käkar puck” varje dag så jag måste nämna Lucas Larsson, Adam Willig och Johan Dahlbom.

Vi tackar IQ för pratstunden och för allt han gör för Mariestad Bois.

/Susanna Johansson

Publicerad av Susanna Johansson