Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

En (Max)prestation?

Efter att ha suttit uppe och sett drabbningen Lettland-Sverige så kan jag bara konstatera att jag är en riktigt stolt Skarabrogare! Idag är inte Collberg BoISare och Max är inte Skövdeit utan de båda representerar Svenska landslaget! Att se juniorkronorna spela är en helt annan sak än att se Landslaget, en spännande och publikfriande hockey!

Sett till matchen så var det väl ganska tydligt vilka som är det bättre laget, de fyra målen Letterna gör kan man inte lasta målvakten för, kanske lite passivt defensivt spel dock! Nervositet i en öppningsmatch kan vi naturligtvis skylla på! ;)

Det jag vill komma till är dock de två "pôjka ifrô Skarabôrg", att Max först öppnar upp målskyttet med 2 mål och Collberg också får göra ett är ju näst intill ofattbart. Tilläggas bör också att Sebastian missar ett läge som SKA vara mål, men även här skyller vi på premiärnerver! ;)

När man satt där näst intill nöjd och belåten så kliver han fram ytterliggare en gång, eller nej... två gånger! Max Friberg från lilla lilla Skövde blir 4!! Målsskytt i öppningsmatchen! Kanada var stolta över sin "talang" Mark Stone efter hans 3 mål mot Finland i deras 8-1 vinst, vad är då inte vi över Max? När Max sen inte får priset som matchens spelare garvar både han, jag och förmodligen majoriteten av de som såg matchen, utom Kanadensarna! Jag anser att det är en del i Kanadas klassiska "fula spel"! Friberg satte sig i respekt direkt och då vill de inte hausa upp honom och ge honom mer självförtroende via ett pris! Därför ger man det till Forsberg (Leksand) som dock inte ska tas ifrån någonting, han gör en grym andra och tredjeperiod!

– Går de på statistik kanske jag hade fått det, men spelmässigt tycker jag nästan att Foppa förtjänade det, säger Max till SVT.

– Han har varit bra, men jag vet inte om den som väljer har sett varken matchen eller statistiken. Gör man fyra mål i en match ska man givetvis ha priset, sa SVT:s expert Mikael Rehnberg.

"Supertalang" och "Gör otroliga saker i Elitserien", är bara delar av de beskrivelserna som kommer över Sebastian från kommentatorerna!

Tror ni föresten att Max ikväll innan de somnar, knallar in till Sebastian och säger: -4-1 Collberg! Detta med tanke på Collbergs citat till Max direkt när han träffade honom vid landslagssamlingen: - 6-1 Friberg!

Kör hårt nu Sverige och glöm inte att i den gula tröjan är vi i samma lag även ifall det känns lite sådär ;)

Åsikterna behöver inte överensstämma med Oxarnas åsikter utan är helt personliga från skribenten.

Publicerad av Henrik Andersson