Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Intervju med månadens Eldsjäl

Supporterklubben Oxarna i samarbete med Reklambolaget utser varje månad under hockeysäsongen en Eldsjäl i Bois.

September månads Eldsjäl är en man som i 25 år har hjälpt till med diverse olika sysslor i Bois. I 14-15 år har han varit ett känt ansikte på Ica Oxen där han 4 dagar i veckan säljer Bingolotter. De övriga 3 dagarna i veckan är han i ishallen och packar gosedjur åt Metsä Tissue. September månads Eldsjäl är Johny Sahlström.

Jag har tagit mig ett snack med honom.

När och varför började du hjälpa till i Bois? Jag började hjälpa till 1990. Det var en kompis till mig, Rune ”Bagarn”, som frågade om jag ville ställa upp och hjälpa till och på den vägen är det.

Hade du varit på Bois matcher innan? Nej jag var helt grön vad det gällde hockey och hade inte sett någon Boismatch innan. Ramlade in på ett bananskal kan man säga genom att Rune frågade mig.

Vad har du gjort genom åren i Bois? Det började med att jag hjälpa till nere på Karlsholme när Bois hade bingo där. Jag rättade lotter. Var även med när JTM-hallen, numera ProGlashallen, byggdes.

Vad gör du numera? Måndag till onsdag är jag uppe i ishallen tillsammans med Jan och packar saker till Metsä Tissue. Folk har samlat streckkoder från tex toapapper och hushållspapper och sen får de välja gåvor utifrån hur många kuponger de samlat. Vi packar dessa grejer, olika gosedjur och papper tex, som sedan hämtas och skickas hem till folk. Detta har jag gjort sen 2001 och vi håller på året om. Det är inget snack om någon semester utan vi kör hela sommaren också.

Sen sitter jag även på Ica Oxen och säljer Bingolotter torsdag till söndag. Vi är några stycken som hjälps åt där nere. Ett pass är mellan 3-5 timmar. Det har jag gjort i 14-15 år nu.

Hur mycket Bingolotter säljer ni ungefär? En vanlig vecka är det mellan 150-180 lotter, både vanliga och dubbellotter. Till premiären nu efter sommaren sålde vi 277 stycken och till uppesittarkvällen den 23 december förra året ca 1100 lotter.

Sen sitter du väl i entrén ibland också? Ja det gör jag ungefär varannan hemmamatch. Bara onsdagar då jag sitter och säljer Bingolotter till kl. 18 varje söndag. Alla vill ju se söndagsmatcherna så då tog jag på mig att sälja lotter. Numera scannar vi in redan köpta biljetter. Förr tog vi emot betalning.

Har du något speciellt minne från alla dessa år att dela med dig av? Nej egentligen inte. Man pratar med de flesta man träffar på i hallen men ingen speciell händelse som jag har lagt på minnet.

Någon favoritspelare i Bois? Nej ingen speciell. Har varit många bra genom åren.

Johny berättar också att han kommer fortsätta hjälpa Bois med det han gör så länge han orkar. Egentligen kanske jag med ålderns rätt kunde sluta nu men det är inte bra att bli sittande hemma heller säger han.

Supporterklubben Oxarna tackar Johny för pratstunden och för all den tid han lägger ner och hoppas på att få se honom många år till både packandes nallar och säljandes Bingolotter.

/Susanna

Har ni förslag på någon Eldsjäl vi ska uppmärksamma så skicka ert förslag med en kort motivering till susannaenhotmail.com

Publicerad av Susanna Johansson