Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Så slutar division 1 västra!

Ni har under de senaste dagarna kunnat läsa hur jag betygsätter mina förväntade topplags lagdelar. Nu är det dags att sortera in dom och övriga lag i det ultimata tabelltipset. Så här kommer serien att sluta om jag får tippa:

1. Vimmerby

Om än något svagare än förra säsongen så står Vimmerby ändå med starka lagdelar rakt igenom.

2. Tranås

Tranås har värvat klokt och spetsigt och har ingen egentlig svaghet att peka på.

3. Mariestad Bois

Med en stark målvakt och ett starkt försvar så kommer Bois att bli mycket svårslagna. Frågetecknet är om offensiven håller och om nya tränarna Karl Helmersson och Kim Thunell kan få samma utväxling som Staffan Lundh lyckades med.

4. Skövde

Har lag nog för att komma högre upp egentligen men tränare Ljunggren har haft svårt att få ut max av laget under sina tidigare säsonger och inte har det sett bättre ut så här långt denna försäsong.

5. Västervik

Att välja vilket av Skövde och Västervik som tar den sista allettanplatsen är nästa omöjligt. Men Västervik har haft en tendens att vika ner sig i kampen om allettanplatserna och jag tror inte de lyckas i år heller.

6. Borlänge

Förra säsongens allettanlag har tappat två tunga pjäser i Filip Engsund och Erik Gustafsson (Västervik), men är i övrigt intakta och har också plockat in bra defensiva kort i bröderna Jakobs och Robin Holm samt offensiva i Viktor Ehn och Viktor Widing. Sammantaget ett starkare lag men också i starkare serie.

7. Lindlöven

Sportchefen i Lindlöven har inte imponerat i sitt arbete där han offentliggjort spelare som sedan lämnat innan ens serien börjat. Jag tror att ytterligare fler kommer att försvinna inom kort i den 3 målvakter, 11 backar och 15 forwards stora truppen. Man funderar ju annars på hur han spenderar sina pengar. Det går dock inte att bortse ifrån att det finns en hel del klasspelare i truppen också, speciellt offensivt. Tvillingarna Olsson Fromell, Alexander Kovalonok, Zebastian Ilestedt, Max Lalander med fler är spelare som borgar för en god offensiv. Dessutom har man mycket duktige Daniel Eriksson i båset. Defensiven känns dock för tunn för att laget ska utmana om en allettanplats på allvar.

8. Arboga

Har några av seriens mest meriterade spelare i Christoffer Norgren (376 SHL-matcher), Kenneth Bergkvist (401 SHL-matcher) och Fredrik Orrsten (353 allsvenska matcher). Dessutom ett par klasspelare i Kory Baker och Jonte Berg, men sedan avtar det snabbt vad gäller klass och speciellt backsidan känns tunn.

9. Forshaga

Man klarade sig ifjol kvar som nykomling och till årets säsong så ser laget klart intressantare ut. Mycket av mediafokus har legat på att man fått in Stefan Erkgärds (som egentligen är för bra för att spela i Forshaga), men också backen Oskar Thorell är ett riktigt bra backförvärv. Utöver det så finns det flera ok backar och offensivt ser det också bättre ut med flera spelare som ska kunna producera runt 20 poäng på div 1-nivå.

10. Kumla

Kumla har genomgått en rekonstruktion och har en ytterst begränsad spelarbudget. Det syns också i truppen där få namn sticker ut. Visst har de en klart kompetent målvakt i Tim Harrysson och ett par bra offensiva kraft i Erik Planeby och Viktor Jörnevik (från Bois). Men i övrigt ser det tunt ut och man får hoppas på att de inlånade spelarna från Karlskoga Philip Larsson (Bois förra säsongen) och Julius Persson kan lyfta laget till oanade höjder under rutinerade tränaren Gunnar Leidborgs ledning.

11. Grästorp

Fick gratisplats ifjol och ser inte bättre ut i år. Har tappat viktige Jonas Lönn och nyckelspelaren Carl-Johan Svensson såg mest trött ut föregående säsong. Intressantaste nyförvärvet är annars Carl Lundmark på spelarsidan och Anders Spaak som ny tränare. Han brukar få ut mycket av sitt material och det måste han få också i år om laget ska hoppas kunna hänga kvar.

12. Surahammar

Bred trupp utan spets (utöver Jarno Pikkarainen) och kommer att få det minst lika tufft som under förra säsongen då man undvek kvalspel neråt med liten marginal.

Publicerad av Krister Holm