Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Räcker Västervik till?

Nu är det bara sex dagar kvar till seriepremiären och då är det också dags att börja försöka sig på att förutsäga hur tabellen kommer att sluta. Jag kan redan nu säga att jag tror att topp 5 kommer att stå att finna bland de före detta E-serielagen och det är också dessa lag jag kommer att försöka analysera lite djupare om. Dessutom är det ju bekvämt för mig då jag känner E-serielagen rätt bra medan jag har i stort sett noll koll på övriga lag! Jag påstår mig inte vara någon form av expert, utan detta är mitt lekmannaförslag där hjärnan säkerligen också fått en del intryck ifrån hjärtat. Tycker ni jag har fel så får ni gärna komma med egna förslag på hur det egentligen ligger till! För att utröna vilket lag som hamnar på vilken plats tänkte jag betygsätta lagdelarna i lagen från 1-5 med följande innebörd:

1: Låg div 1-klass

2: Medelbra div 1-klass

3: Bra div 1-klass

4: Mycket hög div 1-klass

5: Toppklass div 1

Denna gång är det Västervik som avhandlas.

VÄSTERVIK

Målvakter 3

Västervik har två målvakter av vad jag kan bedöma rätt jämn och bra klass i Ludvig Engsund och Andreas Hookana, även om det är lite svårt att bedöma Hookanas klass då han spelat i den norra serien tidigare. Engsund är dock kvar från föregående säsong. Vem som får stå av dom får tiden utvisa, men vem det än blir så kommer han sälkert att göra ett bra jobb, men kanske inga riktiga toppmålvakter i mina ögon.

Backar 4

På backsidan har man gjort ett riktigt tungt tapp när Dennis Fröland försvann till Troja, men istället har man tagit in en hel del nytt. Den på papperet intressantaste är nog slovenen Ziga Grahut med tre raka säsonger i den Österrikiska ligan bakom sig. Men man har också fått in Jens Andersson som förra säsongen noterades för hela 41 poäng i Sollefteå och ett par stabila pjäser till. Sedan tidigare finns bland andra tufft spelande Erik Backman och den store ledaren i laget Joakim Englund vilket gör att backsidan ser riktigt vass ut.

Forwards 4

Västervik har liksom flera av de andra topplagen i serien en vass centeruppsättning. Emil Georgsson har skapat sig ett namn som notorisk poänggörare, och till i år så får han sällskap av en trio dugliga centrar. Dan Pettersson snittade närmare en pinne per match i Olofström förra säsongen, 19-årige Sebastian Bengtsson gjorde 15 matcher i allsvenska Södertälje och i Filip Engsund (Ludvigs bror) så har man norpat Borlänges vassaste spelmotor. På yttersidan tror jag mycket på nyförvärvet Viktor Romfors, han hade varit given i mitt guldfemmanlag. Jocke Hedblad är en annan vass men betydligt mer rutinerad herre (radarpartner till Georgsson) och i Simon Mitman har man kanske ettans tuffaste/fulaste spelare.

Tränare 3

Mattias Karlin går nu in på sin fjärde säsong i Västervik nu men har inte riktigt fått laget att lyfta trots rätt starka trupper. Allettan har varit ett realistiskt mål i alla fall de senaste två säsongerna, men ännu har laget inte nått ända fram. Föregående säsong vann man dock fortsättningsettan i stor stil, så det finns lite att bygga på. Upplever dock att han är lite för oödmjuk i sin ledarstil, det finns alltid saker att skylla på vid förlust och sådant imponerar inte på mig.

Publicerad av Krister Holm