Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Skövde favoriter?

Nu är det bara sex dagar kvar till seriepremiären och då är det också dags att börja försöka sig på att förutsäga hur tabellen kommer att sluta. Jag kan redan nu säga att jag tror att topp 5 kommer att stå att finna bland de före detta E-serielagen och det är också dessa lag jag kommer att försöka analysera lite djupare om. Dessutom är det ju bekvämt för mig då jag känner E-serielagen rätt bra medan jag har i stort sett noll koll på övriga lag! Jag påstår mig inte vara någon form av expert, utan detta är mitt lekmannaförslag där hjärnan säkerligen också fått en del intryck ifrån hjärtat. Tycker ni jag har fel så får ni gärna komma med egna förslag på hur det egentligen ligger till! För att utröna vilket lag som hamnar på vilken plats tänkte jag betygsätta lagdelarna i lagen från 1-5 med följande innebörd:

1: Låg div 1-klass

2: Medelbra div 1-klass

3: Bra div 1-klass

4: Mycket hög div 1-klass

5: Toppklass div 1

Som lag nummer två ut i min granskning kommer nu Skövde IK.

SKÖVDE

Målvakter 4

Skövde har under flera år dragits med målvaktsproblem. Till i år svalde man stoltheten och värvade tillbaka en egen talang som man en gång i tiden mer eller mindre kört iväg, Pierre Svensson. Pierre har haft flera fina säsonger medan han var iväg, bland annat vann han Österrikiska andraligan och förde senaste säsongen Kristianstad till playoff 3. Pierre är en målvakt av mycket hög div 1-klass och har också den fördelen att han inte kommer ha några problem att acklimatisera sig. Nackdelen är att han släpper lite mycket returer. Vid sin sida får han unge Markus Melin som gjort bra ifrån sig de matcher han fått chansen.

Backar 4

Backsidan är till stor del intakt från föregående säsong. Skicklige Robin Johansson lyckades aldrig finna sig helt tillrätta i Skövde och återvände till Tranås medan man på plussidan kan räkna in i mina ögon lite överskattade Henrik Tång och unge talangen Anton Karlsson. Kvar finns alltså backresen Erik Rosén, en av ettans bästa backar och några habila division ett-backar. Saknas kommer dock förra säsongens lagkapten Mattias Gudmundsson att göra antagligen hela vägen fram till jul pga skada.

Forwards 4

Centersidan hos Skövde imponerar och måste vara en av ettans allra vassaste om inte rentav den allra vassaste. Johan Erkgärds, Adam Rundkvist, Emil Alengård och Max Örnskog är ren klass och värda en femma i betyg. Dessutom har man Alfred Sjöman och Anton Gustavsson att tillgå, två centrar som inte gör bort sig på div 1-nivå. Ytterforwardsen har dock svårare att hävda sig på toppnivå. Visst, Jesper Hultman och Mikael Persson-Riis är spelare som alla div 1-lag skulle vilja ha i sina lag, men sedan känns det tunnare. Kan Anton Tano ta det där svåra steget från norrserien till en söderserie? Lyckas Oskar back ta för sig betydligt bättre än föregående säsong? Frågetecknen känns inte som givna utropstecken.

Tränare 2

Fredrik Ljunggren är en mycket trevlig människa, det har jag märkt de gånger jag intervjuat honom. Tyvärr så är det inte trevligheten som avgör framgångarna, och de har sannerligen uteblivit under de två år han ansvarat för SIK:s a-lag. Trots bra trupper på papperet så har laget först haft problem med att ta sig till allettan för att väl där snabbt rota fast sig som ett bottenlag. Fredrik har haft svårt att få till ett vägvinnande spel och att få alla att dra åt samma håll. Tredje året gillt?

Vart laget slutar? Det avslöjar jag när samtliga lag betygsatts!

Publicerad av Krister Holm