Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Så bra är Tranås

Nu är det bara sex dagar kvar till seriepremiären och då är det också dags att börja försöka sig på att förutsäga hur tabellen kommer att sluta. Jag kan redan nu säga att jag tror att topp 5 kommer att stå att finna bland de före detta E-serielagen och det är också dessa lag jag kommer att försöka analysera lite djupare om. Dessutom är det ju bekvämt för mig då jag känner E-serielagen rätt bra medan jag har i stort sett noll koll på övriga lag! Jag påstår mig inte vara någon form av expert, utan detta är mitt lekmannaförslag där hjärnan säkerligen också fått en del intryck ifrån hjärtat. Tycker ni jag har fel så får ni gärna komma med egna förslag på hur det egentligen ligger till! För att utröna vilket lag som hamnar på vilken plats tänkte jag betygsätta lagdelarna i lagen från 1-5 med följande innebörd:

1: Låg div 1-klass

2: Medelbra div 1-klass

3: Bra div 1-klass

4: Mycket hög div 1-klass

5: Toppklass div 1

Först upp till granskning är Tranås.

TRANÅS

Målvakter 4

Förra året var målvaktsspelet Tranås akkilleshäl och man var rätt långt ifrån såväl alletta som seger i fortsättningsserien. Det insåg man också och har plockat in två nya målvakter i Viktor Jonsson och Emil Jidskog, där den senare lär få hantera förstaspaden. Emil skulle egentligen spelat i Nyköping men kom tillbaka till moderklubben när Nyköping gick i konkurs. Han är en mycket kompetent målvakt som säkerligen kommer att snitta över 90% i grundserien. Jonsson är ett ok komplement som har två div 1-säsonger i benen från bottenlaget Mjölby.

Backar 3

Även backsidan var för svag under föregående säsong för att fullt ut matcha mot allettan, men också här har Tranås förstärkt. Robin Johansson som återkommer från en sejour i Skövde är en mycket kompetent offensiv back som inte drar sig för lite fulspel. Aku Pekkarainen har mångåriga meriter från finska Mestisligan och beskrivs som en stark defensiv back. Sedan tidigare finns också duktige Andreas Sandell att tillgå och med dessa tre stöttepelare så kan det bli jobbigt att vara motståndare till Tranås säsongen som kommer, dock ett litet frågetecken för bredden.

Forwards 4

Centersidan är riktigt vass hos Tranås. Mikael Brancalion, Patrik Kristiansson , Anders Skoog och Filip Petersson höll redan ifjol mycket hög div 1-klass och den har till i år kompletterats med Thobias Josefsson från div 2-laget Boro där han var mycket framträdande. På ytterforwardssidan har man ett tungt tapp i Kim Gustafsson, men ersättarna David Bremer och finske Aatu Hämäläinen är riktigt vassa förstärkningar. David var poängkung i Mjölby medan Aatu kommer från finska Mestis där han snittat 0,7 poäng per match vilket indikerar en mycket hög kapacitet. Lägger man därtill poängmakare som Eric Gustafsson, Johan Eriksson och lovande Joacim Erdugan så förstår man att Tranås kommer att göra en hel del mål i år!

Tränare 4

Arto Sirviö har meriter så det räcker och blir över både som spelare och ledare. Som tränare har han haft flera lag på allsvensk nivå och Mestis. Frågetecknet är att det var ett tag sedan han tränade ett hockeylag, har han hängt med i utvecklingen som skett?

Vilken plats laget kommer på? Det får ni se när jag graderat samtliga fem lag!

Skrivet av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm