Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Supporterträffen: Mjölby

Ytterliggare en dag har gått och det betyder att vi är en dag närmare seriepremiär idag står Mjölby på tur och vi ger Martin ordet!

Berätta om dig själv och din roll inom hockeyn!

Mitt namn är Martin Johansson och har varit bosatt i Mjölby under hela mitt liv. Även om jag aldrig aktivt spelat ishockey själv kom jag tidigt i kontakt med Mjölby Hockey och besökte frekvent A-lagsmatcherna. Intresset har sedan dess växt och idag sitter jag med i styrelsen för vår supporterklubb och hjälper till runt Mjölby Hockey på flera sätt.

Berätta lite snabbt om er supporterverksamhet!

Supporterklubben har funnits många år inom föreningen men 2008 bestämde vi oss för att ta det till nästa steg. Vi skapade MHC Support, skaffade en styrelse och blev mer inriktade på att stödja föreningen på olika sätt. I våras kunde vi bland annat tack vare lottförsäljning och diverse arbeten dela ut 1500 kr till samtliga ungdomslag i föreningen. Självklart gör vi vad vi kan för att även heja fram laget på hemma- och bortaplan.

Vad tror du om er säsong?

Mjölby gör blott sin fjärde säsong i division ett och mycket handlar fortfarande om att etablera sig. Senaste säsongen klarade vi oss knappt undan negativt kval så min förhoppning är självfallet att åtminstone göra en bättre säsong det här året. Om det är realistiskt att sikta på en plats i Allettan vågar jag ännu inte säga, men jag tror och hoppas vi ska vara med och slåss om förstaplatsen i fortsättningsserien i sämsta fall.

Vad tror du om Mariestads säsong?

Jag tror Mariestad kommer sluta topp 3 utan några större problem. Hur man däremot klarar sig i Allettan i år är svårt att säga, men på pappret borde man kunna slåss om vidare avancemang även där. Man har värvat mycket bra och det ska bli intressant att se hur man står sig mot Vita Hästen och Skövde, och även senare mot topplagen i F-serien.

Vem i Mjölby bör vi hålla extra koll på?

Under försäsongen har Markus Gunnarsson imponerat stort på mig och har vuxit flera storlekar sedan slutet på förra säsongen. Även Emil Alengård kommer bli mycket viktig för Mjölby. Av nyförvärven ser Alberts Ilisko ut att bli den klippa i försvaret man saknat tidigare.

Känner du till någon spelare i Mariestad?

Ronny Johansson är en spelare man självklart vet vem det är och spelar stor roll för Mariestad som lag. Det ska även bli roligt att se vad Eddie Davidsson kan prestera i en något bättre serie.

Vad vet du om Mariestad som stad, hockeylag och dess supporterverksamhet?

Dessvärre inte särskilt mycket. Jag har hittills inte haft möjlighet att besöka Mariestad och Katrinhallen, och således heller inte kommit i kontakt med Oxarna. Jag har dock hört att Mariestad som stad är väldigt trevlig och jag hoppas verkligen kunna följa Mjölby på plats i Mariestad under säsongen

Publicerad av Henrik Andersson