Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Årets hårda julklappar

Eftersom det är julafton och jag är den givmilda sorten så tänkte jag passa på att dela ut lite hårda julklappar. Jag börjar med att dela ut till lagen i E-serien.

Till våra kära grannar i Skövde IK så ger jag en kulram. Den kan de använda till en mängd olika saker. Att hålla ordning på hur många som besöker Billingehov är ett användningsområde, det tenderar ju att bli alldeles för många i förhållande till hur många det ser ut att vara. Men man kan också använda den när man håller koll på pengarna, samt så finns det kanske någon spelare som behöver hjälp att hålla reda på sina ”kulor”. Förhoppningsvis kan de också behöva en för att hålla koll på målen i baken när de möter Bois! :-D

Till världens bästa lag Vita Hästen ger jag en stor påse ödmjukhet. Visst har de ett otroligt bra lag, men det finns alldeles för många i klubbens omgivning som verkligen tror att de är Guds gåva till div 1E. Jag tror att detta också kan vara en förklaring till att de sedan snubblar i kvalspel, att de saknar ödmjukheten inför uppgiften. Så med denna julklapp så kanske de kan ta det där steget upp i allsvenskan som de så länge längtat efter, och det innan de rikliga allmosorna tar slut.

Tranås har varit tämligen svältfödda på mediasidan men med Toni Lappalainens inträde så tog de stora kliv framåt. Men den gode ”Lappen” är inte bara en härligt engagerad eldsjäl, han är också rätt eldfängd till humöret. Så Tranås julklapp blir ett koppel så de kan hålla koll på honom.

Fredrik Johnssons Kumla har haft otroligt mycket skador under säsongen. Ett tag saknade man fem ordinarie backar! Med detta i åtanke så får de i julklapp ett högkostnadskort på vårdcentralen.

Grästorp hade man höga förväntningar på inför serien. Men då stjärnor som Carl-Johan Svensson och Jonas Lönn anslöt så lutade sig övriga spelare tillbaka och litade på att de skulle göra jobbet. Därför får spelarna i Grästorp en stor spegel att sätta upp i omklädningsrummet med texten ”Vem är det som ska göra jobbet?” ovanför.

Västervik har ett väldigt bra lag på papperet, men lyckas ändå aldrig nå allettan. Mycket beror tror jag på det mentala, man har alldeles för lätt för att tappa fokus och vika ner sig. Vem kommer inte ihåg incidenten med vattenflaskan i Billingehov till exempel. Därför får Västervik extra stora skygglappar att ta på sig, så de bara kan se på det som händer här och nu och inte störs utav ovidkommande saker. Hörselpropparna kan de göra själva av bomull.

Vimmerby har ett riktigt bra lag på isen, men saknar samma framgång vid sidan av. När jag var och såg Vimmerbys bästa match någonsin enligt flera Vimmerbyare på plats när de körde över Bois (9-1) så var det ändå näst intill dött på läktarna. Visst applåderade man när det blev mål, men inget som helst drag med hejarramsor gjorde att det kändes som en avslagen tillställning. Vimmerby får en eldsjäl som kan dra igång mer tryck på läktarna i sitt julpaket.

Mjölby är ett lag som ingen bryr sig om, knappt ens Mjölbyborna själva. Här behöver det hända något radikalt för att profilera sig, och vad säljer bättre än sex? Mjölby får en uppsättning sexiga och lättklädda cheerleaders så blir det något som lockar med laget i alla fall.

Som sista lag i utdelningen så har vi kommit till Forshaga. De blandar kanoninsatser med rent bedrövliga diton, mycket beroende på att de helt saknar linjer i sitt spel. Därför får de en linjal för att strukturera upp det hela lite.

Nu när lagen fått sitt så tänkte jag passa på att dela ut några till diverse behövanden i hockey-Sverige.

Svenska hockeyförbundet verkar ha otroligt svårt för att lyssna på småfolk som div 1-lagen med mera. Därför får de en hörapparat så att de lär sig lyssna och förstå behoven också för det som de anser vara hockeyns bakgård.

Svenska hockeyligan ylar om att de har det så svårt ekonomiskt och att det är orättvist att de kan åka ur sin fina liga. De får ett VIASAT hockey-abonnemang så får de se en liga som lyckas locka massorna med en trevlig offensiv hockey trots att de också riskerar att ramla ur. De lockar folk med bra lagda streck och en sportslig ovisshet som gör serien intressant att titta på, något som SHL-pamparna helt tycks ha missat att det är ett viktigt kriterium för att göra hockeyn intressant.

En domare ska också få en julklapp. Herr Bjälkander verkar ha fått sitt domarkort i ett cornflakespaket och har därmed missat alla kurser i hur man dömer. En regelbok får han så att han kan lära sig grunderna i alla fall.

Västerviktränare Mattias Karlin är en man som tror på sitt lag stenhårt. Det är en fin egenskap. En inte lika fin egenskap är att han tror på sitt lag till den milda grad att han glömmer att det också finns andra lag som kan göra det bra. Den ena undanflykten efter den andra dyker upp när Västerviktränaren ska förklara förluster. Han får en ögonoperation för att operera bort den otroligt jobbiga starren på ena ögat.

Avslutningsvis så får våra vänner i Rebellerna något mycket välbehövligt: Ett nytt forum. Skövde IK lägger nämligen ner sitt till nyår, och då behöver Skövdesupportrarna ett nytt forum att klia ryggar och käbbla på.

GOD JUL ALLA HOCKEYSUPPORTERS ÖNSKAR KRISTER HOLM!

Publicerad av Krister Holm