Aktuellt i klubben

Oxarnas årsmöte

Söndagen den 24/3 är det dags för Oxarnas årsmöte.

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Medlemslotteriet 2018

Läs vidare för att se ifall ni har vunnit Oxarnas medlemslotteri 2018. Vi tackar för att ni vill vara medlemmar och stödja vår förening och detta är ett av våra sätt att ge någonting tillbaka.

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Visa äldre artiklar

Höglund på Afterice.se...

BoIS nyförvärv Mikael Alba spelade föregående år i Vita Hästen, vem har bättre koll på dom om inte Andreas Höglund, bloggare på Afterice.se

För det första, vem är du?

 • Jag är en helt vanlig 23-årig kille från Norrköping, med en väldigt stort ishockeyintresse. Brinner för min klubb. Driver sedan två år tillbaka en ishockeyblogg.

MIkael Alba, hade du velat se honom spela hockey iförd Vita Hästens tröja även kommande säsong?

 • Både ja och nej. Skulle inte haft något emot att se honom i ytterligare en säsong till, för det är en bra back vi pratar om, men samtidigt har Vita Hästen fått in andra backar och hela backbesättningen känns riktigt spännande.

Vad är hans starkaste sida?

 • En back med bra förstapass och en spelare som sällan gör några märkvärdiga misstag.

Vad kommer han tillföra Mariestad BoIS som helhet?

 • Jag tror han kommer bidra med en stabilare defensiv. Men ni kan nog räkna med en och annan poäng också.

Varför tror du han valde BoIS?

 • Han tackade nej till Vita Hästen på grund av att han fick ett bud som inte passade och valde Mariestad för att dom kom med ett förslag som lockade, detta enligt honom själv. Så jag litar på det han säger.

Mariestad BoIS, vad tror du om deras kommande säsong? Bättre eller sämre placering än ifjol?

 • Tror på en sämre placering än ifjol - ni missar AllEttan, men där någonstans kan jag tänka mig att Mariestad hamnar. Runt strecket. Det kommer bli jämnt även kommande säsong och sedan återstår det att se vart lagen hamnar. Tidigt att dra till med några gissningar nu.

Jämför Årets BoIS med föregående års. (på pappret)

 • Jag tycker inte man har fått in lika bra spelare som man har förlorat. Tänker på Andro Michel, Rickard Palmberg oh Oscar Holst. Mariestad känns svagare i år.

Jämför Vita Hästen och BoIS!

 • Vita Hästen har värvat på mycket bra, samtidigt som BoIS har tappat bra spelare. Så Vita Hästen har ju självklart dragit ifrån, sett till pappret, men tror att vi kommer få se några jämna fajter mellan lagen. Det brukar bli så.

Erik Rosén till Skövde, vad får dom för spelare i honom?

 • En spelare som sliter och är redo att ge allt för sitt lag. Stor vinnarskalle. Mycket kul att titta på. Dock kan han blanda och ge. Misstag emellanåt, men när han är som bäst är han riktigt bra för denna nivå. Kan dessutom både spela back och forward.

Vilket lag får bästa spelaren? Jämför Alba och Rosén!

 • Mikael Alba är mer stabil, men vill också påstå att Erik Rosén har en högre högstanivå. Personligen gillar jag Rosén mer och kan han minimera misstagen, vill jag säga att den värvningen väger lite tyngre.

Vilken spelare förstår du mest? Att han bytte klubb till Mariestad respektive Skövde och varför?

 • Varken Mikael Alba eller Erik Rosén fick ett bud som man var nöjda med. Så det väger lika. Kan inte säga att jag inte förstår klubbytet, vare sig från Mikael eller Eriks håll. Man fick ju inte ett bud man ville acceptera.

Några klassiska snabba!

Mariestad eller Skövde? - Pass. Rosén eller Alba? - Rosén. Billingehov eller Katrinhallen? - Billingehov. Oxarna eller Rebellerna? - Rebellerna.

Publicerad av Henrik Andersson