Aktuellt i klubben

GRUMSRESA

Nu sponsrar Oxarna en resa till Grums kraftigt, för nu ska Värmland invaderas!

Vimmerbyresa

Oxarna arrangerar bussresa till Vimmerby Lördagen den 19 januari. Mer information här ovan till höger...

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Bussresa till Kristianstad INSTÄLLD

En rekordspännande alletta drar igång och Bois har sin första bortamatch mot Kristianstad. Fredag och många är lediga, kan det bli bättre?

KH tippar lag till allettan

Många tror att det redan är klart, Köping och Arboga tar de två sista platserna till allettan. Men är det så givet?

Visa äldre artiklar

Analys över sillyn

Så här vill jag summera sillyn så här långt:

MÅLVAKTER

Ut: Daniel Odehag/Andro Michel och Jonas Westerlund

In: Andreas Ollikainen och Anton Lauri

Målvaktssidan är lite svårt att sia om om det är en förstärkning eller en försvagning. Jämför man med Odehag-Westerlund så är ju Olli och Lauri ett klart uppköp, men Michel kom igång riktigt bra på slutet av allettan och frågan är om Olli kan nå samma höga kapacitet? Att han kan det enstaka matcher tror jag stenhårt på för det bevisade han under de matcher han var här, men under längre tid? Spännande känns det som hur som, och en sak är säker, detta är ett bra mycket billigare och därmed prisvärdare alternativ.

BACKAR

Ut: Per Johnsson, Carl Odelius, Joel Backesten, Chris Larsson

In: Mikael Alba, Marcus Green, Leroy Eklöw, ?

Med reservation för att jag inte har sett Marcus spela och inte vet vem den sjunde backen i truppen blir så tror jag dock ändå att backsidan har förstärkts ganska mycket. Framför allt så har vi fått in spelskickligare backar vilket borgar för ett snabbare omställningsspel, en mycket viktig detalj i dagens hockey. Kvar finns de lite mer kämpastarka backarna, som kompletterar de nya på ett bra sätt. Backsidan känns därmed mer välbalanserad och de mer spelskickliga backarna kommer att göra att också offensiven stärks.

FORWARDS

Ut: Johan Persson, Max Qwarnström, Linus Engqvist, Richard Palmberg, Oscar Holst, Adam Willig

In: Erik Olsson, Tony Söderman, ?

Här märks svångremmen. Flera riktigt tunga tapp inte har ersatts fullt ut. Framför allt Johan Persson och Richard Palmberg lämnar stora hål efter sig. Detta är synd, för hade man bara kunnat behålla dessa båda så vill jag påstå att forwardssidan skulle vara riktigt spännande. Både Olsson och Söderman känns som riktiga coming men och vi har fått behålla Eddie och Pontusson. Dessutom får vi se Andreas Danielsson som center från start liksom att flera av de unga killarna fått ett år till på sig. Vi får hoppas Dalle kan dra upp något bra ur rockärmen som sista center.

Sammanfattningsvis tycker jag Dalle har fått ihop ett riktigt bra lag med pengarna han fått till sitt förfogande. Det saknas dock lite grann än så länge för att kunna matcha fjolårets uppställning offensivt. De spelskickliga backarna borgar dock för att omställningsspelet kan bli en framgångsfaktor kommande säsong, om det räcker för en alletta återstår dock att se.

Publicerad av Krister Holm