Aktuellt i klubben

Oxarnas årsmöte

Söndagen den 24/3 är det dags för Oxarnas årsmöte.

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Medlemslotteriet 2018

Läs vidare för att se ifall ni har vunnit Oxarnas medlemslotteri 2018. Vi tackar för att ni vill vara medlemmar och stödja vår förening och detta är ett av våra sätt att ge någonting tillbaka.

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Visa äldre artiklar

Inför Västervik borta!

Mariestad åker iväg till Västervik för seriens, än så länge kanske viktigaste match! Efter kvällens drabbning har man i grova drag antingen har man bara poäng ner under strecket eller så skaffar man sig lite andrum med 7 poängs marginal. Västervik har som ni säkert läst Conny Strömberg som "gästspelare" under kvällens match, bra eller dåligt får kvällen utvisa! Varför dom har gjort såhär kan jag heller inte svara på. Är det för att locka folk och skapa intresse? Är det för att dom känner att det är en viktig match och att det blev ett kanonläge nu med Conny? Magnus Nilsson skriver på Västerviks sida som såhär:

"Inhoppet i VIK gäller endast fredagens match och grundar sig i sjukdomsläget i laget."

Hmm... enbart skador? Ja ja, en grym spelare och jag hade gärna tagit mig dit om tid funnits bara för att få se Conny lira mot Mariestad! Kul och bra för serien säger jag!

Johan "Mr Madhawk" Svensson som har koll på de flesta spelarna säger till Oxarna:

"Han påverkar nog deras PP ganska rejält. Spelmässigt lär han inte sticka ut, om han inte är på superhumör, vilket ej känns troligt."

En annan som borde känna Strömberg ganska bra är Daniel "Despo" Despotovic:

"Han är en skön och rolig person och är en pådrivare på isen. Han ger alltid 100%"

Tappar Asplöven mycket i honom tror du, särskilt i PP?

"Vi har ett väldigt bra lag så vi andra får kliva fram nu och göra det bra!"

Men nu är det ju faktiskt Västervik vi möter. Ett lag som har gjort trejde flest mål i serien, men samtidigt släppt in sjunde flest. De har en ganska talande position i tabellen Joakim Hedblad Västervik leder den totala poängligan på 24 poäng, Bäste BoISare är Johan Persson på 19 pinnar. Den omtalade Eric Przepiorka kan "stoltsera" med att han ligger trea i den totala utvisningsligan på 43 minuter

Västervik kan också stoltsera med att man har det effektivaste skyttet i serien! 13,53 % av skotten går in!

Mariestad drar på sig minst utvisningsminuter i serien bara cirka 10 minuter. Västervik snittar 5 minuter mer! Känns som att PP och BP kan bli väldigt avgörande åt båda hållen idag!

Efter att ha ringt upp Dalle och pratat lite så tycker han inte att man ska lägga för stort fokus som spelare på Strömberg. En ganska stillastående spelare som kräver bra medspelare! Farlig i PP helt enkelt! När det gäller laget så är inte Johan Persson med alls och oscar Holst är fortfarande tveksam. Han mår lite dåligt! Förstakedjan blir intakt sedan Skövdematchen, men mer oklart med andra och trejde. Dalle tycker också att 7 poängs marginal skulle sitta riktigt fint inför helgen!

Publicerad av Henrik Andersson