Aktuellt i klubben

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Supporterresa till FORSHAGA

Ny bussresa på gång och vi åker till Forshaga. Mer info under fliken "Bussresa"

KH tippar västra ettan: Plats 2

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 5

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

Visa äldre artiklar

Som på beställning

Hittade en tidning från 1996 Måndagen den 4 Mars, tänkte dela med mig utav den för er som kollade hockey på den tiden. Vad säger ni om tröjorna? Dom har man ju fört talats om!

MARIESTAD (TSL)

Snacka om beställningsjobb. Mariestad BoIS behövde vinna med sju måls marginal för att av egen kraft klara sig kvar i hockeyns division ett. Segermarginalen blev åtta mål. - Väldigt starkt att på beställning klara av en så stor seger, säger Dennis Ström; stolt, rörd och framför allt lycklig. Bottenmatchen mot Pantern var precis den rätta för att BoIS skulle slippa återkval. Ett överentusiastiskt motstånd krossades med 9-1 (6-0, 2-0, 1-1)

Egentligen kanske det inte är så svårförklarligt att ett redan nedflyttningsklart lag som åkt 42 mil vill spela tråkhockey. Defensivhockeyn lämnades kvar hemma i Kirsebergs ishall och i första perioden spelade Pantern enligt spelmönstret 0-0-5. Laget saknade flertalet tongivande spelare. Alla ryska namn var borta ur laguppställningen, framför allt Dimitrij Stulov som gjorde tre mål sist när Mariestad fick stryk av Pantern med 3-6. Mariestads Torsten Yngvesson gjorde första målet redan i tredje minuten och sedan rann det bara på. Efter 2-0 av Dennis Ström minuten senare kom en avgörande stund. Vid två tillfällen kontrade Pantern och kom fria, men fick klart besked om vem som stod i mål: Andreas Appelgren. Utan de ganska många räddningarna av Appelgren i frilägen hade inte Mariestad alls kunnat spela ut så avslappnat och göra många mål.

alt text

6-0 några minuter före periodpaus, var kännetecknande för matchens nivå. Division två tiden åter som en deja vu när BoIS nu spelade fem man mot tre: Dennis Ström passar Tonny Fritz, åker in i mitten framförmål, får tillbaka pucken och fintar skott så att alla tre Malmöspelarna hamnar på isen och passar Fredrik Johnsson som har både tid och ett jättestort hål att lägga pucken i.

I andra perioden stod det klart att Panterlaget förstått att det huvudlösa spelet kunde leda till rena skandalsiffror. Disciplinen bakåt var bättre kombinerat med att Malmömålvakten fortsatte storstpela (!) ledde till vad som kändes som måltorka efter första periodens 6-0. BoIS gjorde "bara" två mål och var i det läget klart för forsatt spel i ettan. Vad som fick publiken att med spända blickar och tuggande kindmuskler avvakta med ovationerna var väl vetskapen om att barriären till fiasko ännu inte var så vattentät. Men så såg man en bit in i sista perioden att Andreas Appelgren spelade avslappnat, Mariestad undvek enkelt konfrontation och Pantern var mer intresserat av att tiden skulle gå än att göra tillvaron jobbig för hemmalaget. Därför slutade perioden också oavgjort sedan NiLS Fjellman schabblat och släppt iväg Charlie Olsson ensam med pucken. Det hade varit mycket att begära att Appelgren skulle klarat även det straffliknand eanfallet. Lagledningen med Bo Sandin och Bosse Jansson i spetsen såg mycket lättade ut efter matchen. -Vi är naturligtvis oerhört nöjda att vi lyckades reda ut den här besvärliga situationen, säger Bo Sandin.

Tomas Carlsson hette reportern som också var sportchef på den tiden och fotografen var som så många gånger också nu, Jan Fleischmann

Målen, BoIS Tommy Fritz 2, Torsten Yngvesson 2, Dennis Ström, Fredrik Hallberg, Fredrik Johnsson och Peter Stenberg.

Kommer en uppföljare till denna artikeln om Staffan Lundh, stod om honom på samma sida, valet stod där för honom om han skulle bli tränare eller fortsätta spela!

Publicerad av Henrik Andersson