Aktuellt i klubben

Oxarnas årsmöte

Söndagen den 24/3 är det dags för Oxarnas årsmöte.

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Medlemslotteriet 2018

Läs vidare för att se ifall ni har vunnit Oxarnas medlemslotteri 2018. Vi tackar för att ni vill vara medlemmar och stödja vår förening och detta är ett av våra sätt att ge någonting tillbaka.

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Visa äldre artiklar

Intervju med bloggare på dragskott.blogspot.se

Vi har nu fått med oss John Wikberg, chefredaktör på dragskott.blogspot.se/

Dragskott, vad är det för typ av blogg?

-Dragskott är en blogg som riktar in sig på de svenska lagen och genomsyras av en eminent uppdateringsfrekvens. Nischen är i första hand att tycka till om saker och ting med en objektiv prägel, leverera diverse rankingar och intressanta filmklipp. Det händer även att Dragskott gör egna avslöjanden emellanåt, men det är alltså inte något prioriterat område.

Ni kör ganska brett, vilket lag i ettan är mest tacksamt att skriva om, vilka drar läsare?

-Blekinge-lagen drar flest läsare rent generellt och det är nog Kallinge/Ronneby som - med liten marginal - engagerar mest. Vita Hästen, Smålandslagen, Björklöven och Kiruna lockar också väldigt många läsare.

Du själv, vilket lag är "ditt" och varför?

-Luleå, beroende på att det är laget som jag - mycket tack vare matcharrangemanget (överlägset på svensk mark på den tiden) och den sportsliga hårdsatsningen - fastnade för i väldigt unga år när jag blev hockeyintresserad.

Är det som så att ett bottenlag i Elitserien drar mer läsare än ett topplag i ettan?

-Ja, men skillnaden är inte så stor som man kan tro. Topplagen i Division 1 och alster om dessa lag får vanligtvis mycket respons.

Är du själv inriktad på ettan, vilka blir topplag i 1 E tror du?

-Jag har rätt så bra koll på Division 1 - främst E- och F-serien. Vita Hästen är ett givet topplag. I övrigt är det oerhört ovisst mellan ett antal lag. Vimmerby, Västervik, Mariestad, Tranås och Skövde får kriga om de resterande AllEttan-platserna.

Vilka blir de tre mest intressanta lagen i Sverige kommande säsongen? och Varför?

-Djurgården och Örebro är två grymt intressanta allsvenska lag. Det handlar utan tvivel om två av de vassaste och mest spektakulära lagbyggena i HockeyAllsvenskans historia som har det mesta i form av såväl bredd som spets. Klubbarna har dessutom en ganska kaxig image och det blir intressant att se om Dif samt ÖHK kan leva upp till de enorma förväntningarna. Björklöven måste också nämnas i det här sammanhanaget. Kontinuiteten imponerar och nyförvärven är högkaratiga. Björklöven hade mycket väl kunnat gå upp i HockeyAllsvenskan redan i fjol. Nu är truppen förbättrad och det lär dessutom tillkomma minst ett par tunga namn senare under säsongen som ger laget ytterligare en dimension. Bottenlagen i HockeyAllsvenskan bör vara oroliga för västerbottningarna.

Vad vet du om Mariestad som stad?

-Inte mycket. Jag har i princip bara koll på hockeyklubben och Örnarna (speedwayklubben) när det handlar om det som är Mariestadsrelaterat.

Vad vet du om Mariestad BoIS Hockey?

-Jag har hyfsat koll på Mariestad sedan tidigare och gillar engagemanget samt passionen som finns kring BoIS i allmänhet. Ni har en - med Division 1-mått mätt - stor supporterkärna som ställer upp i alla väder och Mariestad har goda möjligheter att bli en av de vassaste Division 1-klubbarna på alla fronter.

Vilka är de tre absolut bästa hockeybloggarna i Sverige just nu?

-Det är svårt att ranka de tre främsta bloggarna. Jag vill lyfta fram fyra bloggar som är väldigt läsvärda på olika sätt och vis. Det handlar, utöver Dragskott, om MrMadhawk.se, Jimmy Stålnackes blogg och Mikael Mjörnberg förtjänar också massvis med kredd.

Intervjuerna med bloggarna på Oxarna.se, är det något du följer?

-Absolut. Jag har läst samtliga med stort intresse. Den här intervjuserien är ett himla kul initiativ.

Oxarna.se, är det något du hört talas om innan?

-Ja, jag har surfat in där ett antal gånger. En riktigt bra sajt - inte minst när det handlar om att "ta pulsen" på supportrarna och få koll på hur "snacket" går kring Mariestad samt E-serien i allmänhet.

Varför ska man läsa just er blogg kommande säsong?

-Uppdateringsfrekvensen, bredden och objektiviteten är några av många argument för att besöka Dragskott regelbundet.

Till sist, fem snabba!

Mr.Madhawk eller Mjörnberg? MrMadhawk.

Vinter eller sommar? Vinter.

OS eller VM? OS.

Mariestad BoIS nya matchställ eller Mariestad BoIS gamla matchställ! Det nya matchstället är en gedigen uppryckning.

Underdog eller favorittippad? Underdog.

Tack för att du tog dig tid John och lycka till i fortsättningen, vi lovar att fortsätta följa dragskott-blogspott.se

Publicerad av Henrik Andersson