Aktuellt i klubben

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Supporterresa till FORSHAGA

Ny bussresa på gång och vi åker till Forshaga. Mer info under fliken "Bussresa"

KH tippar västra ettan: Plats 2

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 5

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

Visa äldre artiklar

Intervju med bloggare på NSD.se

Jimmy Stålnacke vem är du i hockeyvärlden egentligen?

-Ja, vem är jag? Jag var själv aktiv under tio år i division I men sadlade för några år sen om till sportjournalist och har sedan dess mestadels bevakat hockey. I vintras följde jag Luleå Hockey för Aftonbladets räkning och jag gör även en hel del hockeyjobb åt en av tidningarna här i Norrbotten. Där har jag också en blogg som berör division I och allsvenska Asplöven.

Du bloggar mycket om A-serien, men får ändå ofta med saker och ting från serierna i söder, vilket lag har du bäst koll på?

-Eftersom Asplöven nu innehar allsvensk status så är det nog Kiruna jag har bäst koll på här uppe. Det är min födelseort, jag är uppvuxen i föreningen och jag har även min kära far kvar där, och han missar aldrig en hemmamatch. Söderut har jag väl inte stenkoll på något lag utan jag låtsas mest kunna en massa. Det visar om inte annat alltid mina tips inför säsongen.

Berätta lite om det laget i form utav nyförvärv, förväntningar med mera...

-Kiruna satsar som vanligt på kontinuitet och man har även i år haft låg omsättning på spelare. Man har hämtat in backarna Stanislav Kall och Viktor Rönnbäck samtidigt som man har fått behålla de defensiva pjäser som man ville behålla. Så den positionen ser stabil ut, men man har tappat anfallarna Kim Sunna och Joakim Fredriksson och målvakten Sammy Gustafsson. Den trion är inte ersatt än och rekryteringarna på de positionerna kommer också att avgöra lagets slagstyrka. Träffar man rätt är en kvalserie ingen omöjlighet.

Daniel Despotovic ny i Asplöven, vad vet du om honom, håller han verkligen i Allsvenskan?

-”Despo” lirade ju en halv säsong i Asplöven för något år sen. Då var han riktigt bra men det är samtidigt stor skillnad mellan allettan norra och allsvenskan. Men jag tror att han kan lyckas rätt okej om han kommer in i det på ett bra sätt och får en roll som han trivs med. Han har händerna och det offensiva spelet i sig men han skulle behöva bli lite rappare och jobba lite hårdare. Kan han addera till det kan han kanske också visa att han är mer än en spelare som öser in poäng i division I.

Vad tror du om Asplövens chanser i Hockeyallsvenskan?

-Starten är otroligt viktig. Kan de börja med att ta några segrar under inledningen kan man säkert också överleva rätt länge. Men det är en helt ny och rätt oprövad trupp och det kan egentligen gå lite hur som helst. Även här blir de sista rekryteringarna viktiga för lagets slagstyrka. Träffar man inte rätt blir det svårt att undvika en kvalserie. Fast det går aldrig att räkna ut Asplöven, inte ens nu när de bara fått några veckor på sig att bygga ihop en trupp.

Vad vet du som bor ett antal mil här ifrån om Mariestad som stad?

-Här hade jag ju kunnat googla och låtsas kunna en massa. Men jag väljer att erkänna mina brister om både staden, laget och regionen. Jag har en barndomskompis, Marcus Johansson, som jag tror lirade i klubben för typ tio år sen.

Vad vet du om Mariestad och dess hockey?

-Som sagt, jag har ingen vidare koll. Men som jag har förstått det är det en klubb med starka traditioner som oftast gör rätt bra resultat. Det verkar vara ett rätt hyfsat drag kring hockeyn och man verkar ha en hel del fans. Dessutom ska man väl i vinter hissa Ronny Rockstars tröja i taket? Eller… det är vad jag kräver i alla fall.

Skövde och Vita Hästen är ytterliggare två lag i serien, vad vet du om dom?

-Vita Hästen är väl laget som alltid tappar taget. Är det inte så att man går som tåget ett tag för att sen, någon gång under säsongen, få en svacka och bli utslagna? Nä, så hård ska jag inte vara. Klubben satsar mot allsvenskan, har en ansträngd ekonomi och har inte nått riktigt ända fram. Det visar hur svårt det är att ta sig upp i allsvenskan och det visar framförallt hur dyrt det är att göra en sån satsning. Skövde undvek konkurs och har fått ihop ett betydligt bättre lag än vad jag trodde att de skulle få. Målsättningen om att rädda kontraktet måste ha reviderats för ett bra tag sen och nu hoppas jag att man siktar på allettan.

Är det något mer lag du vill varna för i E-serien? Har du såpass koll?

-Vimmerby ser starka ut. De gör en intressant satsning och faller bitarna på plats kanske de kan vara med och utmana om seriesegern. Men Vita Hästen är av tradition starka och man vill förmodligen även vinna årets grundserie. Nykomlingen Västervik är ett annat lag som jag vill varna för. De har fått in Emil Georgsson och Joacim Hedblad och duon lär fortsätta ösa in poäng. Om det räcker till en plats bland de fyra första återstår att se men känslan är att de åtminstone kommer vara med och jäklas. Skövde, Vita Hästen, Vimmerby och Mariestad tar nog sig till slut till allettan. Västervik krånglar sig till play off via seger i fortsättningsserien.

**Jag valde att kolla upp denna Marcus Johansson som var gammal vän till Jimmy, han gjorde allt några säsonger i BoIS efter Kirunatiden, närmare bestämt 3 säsonger. (ingen statistik dock) Sen gick han till Lidköping för att sedan avsluta i Töreboda! Där han tydligen gjorde sin sista säsong 10/11 och gjorde då 15 poäng på 18 matcher! Världen är allt bra liten, eller vad är det man säger?

Vi tackar Jimmy för stunden han offrade åt oss på Oxarna.se och önskar honom, Kiruna och Asplöven lycka till under kommande säsong!

Glöm inte heller att besöka hans blogg på www.nsd.se**

Publicerad av Henrik Andersson