Aktuellt i klubben

KH tippar lag till allettan

Många tror att det redan är klart, Köping och Arboga tar de två sista platserna till allettan. Men är det så givet?

Medlemslotteriet 2018

Läs vidare för att se ifall ni har vunnit Oxarnas medlemslotteri 2018. Vi tackar för att ni vill vara medlemmar och stödja vår förening och detta är ett av våra sätt att ge någonting tillbaka.

Bussresa till Borlänge INSTÄLLD

Häng på till Borlänge när Bois ska bevisa att de verkligen blir att räkna med!

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Visa äldre artiklar

KH tippar lag till allettan

Jag har funderat lite kring vilka lag som kommer att ta de två sista platserna som går till allettan, och tittar man i tabellen så ser det rätt givet ut att de två mer etablerade lagen Köping och Arboga tar hem det, men skärskådar man spelschemat så är det inte alls lika givet. Som jag ser det är det två matcher som kommer att avgöra hur det slutar. I båda är det Grums som är den ena parten, dels möter de Malung ikväll och senare Arboga. Taggar laget till och vinner båda dessa är det sannolikt att de överraskande kan knipa ena platsen, men de kan också ställa till det för sina motståndare om de vinner blott den ena. Jag har gjort en liten sammanställning över hur jag tror matcherna slutar samt lämnat de två nyckelmatcherna öppna.

KÖPING

Tranås borta: 0 poäng till Köping

Borlänge hemma: 0

Surahammar borta: 3

Slutpoäng: 31+3=34

ARBOGA

Mariestad borta: 0

Grums borta: ?

Forshaga hemma: 3

Slutpoäng: 31+3+en match

GRUMS

Borlänge borta: 0

Malung hemma: ?

Arboga hemma: ?

Skövde borta: 3

Slutpoäng: 27+3+två matcher

MALUNG

Grums hemma: ?

Skövde hemma: 3

Kumla borta: 3

Slutpoäng: 27+6+en match

Nu går det att tänka fritt. Har Grums vikit ner sig alldeles som det ser ut då man har gjort två riktigt dåliga insatser senaste två matcherna? I så fall loosar man båda och då hamnar Malung på 36 poäng och kniper en allettanplats tillsammans med Arboga som får 37. Men vinner man mot Arboga så är det dom som missar allettan på Köpings bekostnad, och vinner man mot Malung så är det dalmasarna som missar allettan och Köping som kan jubla. Det man kan konstatera är att vill Köping vara säkra på att nå allettan så måste de skrälla mot Borlänge eller Tranås och det blir tufft!

Av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm