Aktuellt i klubben

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Supporterresa till FORSHAGA

Ny bussresa på gång och vi åker till Forshaga. Mer info under fliken "Bussresa"

KH tippar västra ettan: Plats 2

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 5

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

Visa äldre artiklar

Silly season: Borlänge

Jag siktar på att kartlägga hur silly season går för några av de intressantare lagen i hockeyettan. Först ut är kvalserielaget från den västra serien, Borlänge.

BORLÄNGE

TRUPPEN JUST NU

Målvakter

Victor Eriksson 18/19 – Uppflyttad från J20

Henrik Edström 18/19 – NY från Kiruna IF

Backar

Jim Jakobs 18/19

Jonas Halvarsson 18/19 – NY från Kristianstads IK

Kasper Lindqvist 18/19

Jesper Svennberg 18/19 – Uppflyttad från J20

Filip Halvordsson 18/19 – NY från Stjernen Hockey

Forwards

Oliver Erixon 18/19

Petter Mäkitalo 18/19 – NY från Piteå HC

Henrik Olsén 18/19

Joel Källström Englund 18/19

Marcus Linderborg 18/19

Jacob Thor 18/19

Ludwig Wisten 18/19 – NY från Växjö Lakers HC

Sebastian Björnstad 18/19

KOMMENTARER

Målvakter

LÄMNAR

Oliver Eriksson – Klubb ej klar

Marcus Hellgren Smed – HC Vita Hästen

NYA

Victor Eriksson 18/19 – Uppflyttad från J20

Henrik Edström 18/19 – NY från Kiruna IF

Har kommit rätt långt i sitt truppbygge. Målvaktsparet är spikat och där känns det som att man fått in en intressant förstamålvakt i Henrik Edström, men att han ska kunna fylla ut succémålvakten Markus Hellgren-Smeds skridskor känns inte givet. Man har också valt att ha en uttalad förstamålvakt, då andramålvakten Viktor Eriksson mest känns som en backup som kan stå enstaka matcher. Överlag så är målvaktssidan svagare.

Backar

LÄMNAR

Johan Malmborg – Klubb ej klar

Isak Pantzare – IK Oskarshamn

NYA

Jonas Halvarsson 18/19 – NY från Kristianstads IK

Jesper Svennberg 18/19 – Uppflyttad från J20

Filip Halvordsson 18/19 – NY från Stjernen Hockey

På backsidan har man tappat sina kanske två starkaste kort. Dels en av ettans (i mina ögon) bästa backar i Isak Pantzare, en back som i mina ögon mycket påminner om Daniel Bertov med sin fina skridskoåkning och starka offensiv. Dessutom fysisk trots relativt liten. Kommer bli ett utropstecken i allsvenskan! Men man har också tappat Johan Malmborg, en mycket lovande back med framför allt bra offensiva skills. Som ersättare har man dels tagit tillbaka Jonas Halvarsson från Kristianstad. Jonas gjorde en poängstark säsong 16/17 i Borlänge men förra säsongen var han i stort sett skadad hela tiden. Kan han komma tillbaka i sin gamla form blir han dock en stor tillgång. Man plockar också in Filip Halvordsson, en storväxt back som trots bara 22 år har två allsvenska säsonger med Mora och en säsong i norska elitserien. Filip har kanske sina största styrkor i defensiven, något som jag tror inte är fel. Dessutom plockar man upp en junior för att bredda. Backsidan har dock ännu ett par platser kvar och där tror jag man siktar på att behålla Rasmus Rundgren och Mathias Wiklund, två bra backar på hockeyettannivå. Lyckas man med det så känns det som en så gott som lika bra backsida för dalmasarna säsongen som kommer.

Forwards

LÄMNAR

Sebastian Bengtsson – Södertälje SK

Zebastian Bodini Schmitt – Klubb ej klar

Markus Nygren – Klubb ej klar

Emil Johansson – Klubb ej klar

Filip Hedin – Skedvi/Säter

NYA

Petter Mäkitalo 18/19 – NY från Piteå HC

Ludwig Wistén 18/19 – NY från Växjö Lakers HC

Forwardsmässigt så släpper man ett gäng spelare som inte tillhörde de mest framträdande, men en spelare man väldigt gärna behållit men som nu lämnar är Sebastian Bengtsson. Den snabbe och hårt arbetande lille forwarden fick sitt definitiva genombrott under säsongen och får nu chansen i allsvenska Södertälje. Laget har insett att det kan vara svårt att ersätta Sebastian med en spelare och därför har man istället värvat in två riktigt intressanta pjäser. Dels Petter Mäkitalo, en 21-årig ytter från Piteå med fina stats under sin unga karriär, dels Ludwig Wistén från Lakers J20-lag. Ludvig har bland annat fått chansen i U20-landslaget under säsongen som gick, och han gjorde också fyra SHL-matcher. Man har också ytterligare ett gäng forwardsplatser kvar att fylla, där kommer man sikta in sig på att förlänga med viktiga bröderna Eriksson och Markus Andersson bland annat. Lyckas man med det och dessutom få in några intressanta nyförvärv så kommer forwardssidan ser ut att kunna bli ännu starkare säsongen som kommer.

SUMMERING

Sammantaget så känns det som att Borlänge kommer att få ett lika starkt lag säsongen som kommer. Kanske något svagare målvaktssida men å andra sidan känns det som att forwardssidan kan bli starkare om pusselbitarna faller på plats. Dennis Hall fortsätter att träna ett unge och hungrigt lag som kommer att räknas som en av huvudfavoriterna i västra ettan säsongen som kommer!

Publicerad av Krister Holm