Aktuellt i klubben

Oxarnas årsmöte

Söndagen den 24/3 är det dags för Oxarnas årsmöte.

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Medlemslotteriet 2018

Läs vidare för att se ifall ni har vunnit Oxarnas medlemslotteri 2018. Vi tackar för att ni vill vara medlemmar och stödja vår förening och detta är ett av våra sätt att ge någonting tillbaka.

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Visa äldre artiklar

Krönika: En helt annan grej

Nu har den första av de roliga månaderna på året börjat. Allettan har satt igång och nu är det slut på transportsträcka, ”lätta” motståndare och omotiverade spelare. Nä, för nu är det en helt annan grej.

Att laget i år får möta den Norra serien är kul i den meningen att det är nya lag som kommer på besök (även om det hade varit kul att tvåla dit Nybro än en gång). De första två matcherna mot detta norrlänska motstånd slutade i att man stod och var lite fundersam över deras tempo. De kanske inte var lika spelskickliga bla bla bla, men vilken skridskoåkning. Där gäller det att våra backar ser upp och undviker att utsätta sig i såna lägen där just skridskoåkningen blir utslagsgivande.

Likaså sköt de på allt, och om ni tänker efter så var det matchavgörande i Piteåmatchen (3-1 när Sandberg var ute a`la Wallin) och jag tror det var 4-3 i Örnsköldsviksmatchen som även den gick in på ett sånt där lite Norrlänskt sätt. Detta mål gjorde att de fick energi att göra sin vändning. Men som sagt, Boisarna får undvika att sätta sig i dessa situationer så kommer detta sluta med ett härligt playoff.

Sen har vi även detaljen med att spela två dagar i rad. Norrlandslagen spelar så under hela säsongen och är väl inkörda på hur kroppen reagerar. Man såg att Bois inte var riktigt pigga i match två förra helgen och jag tror helt enkelt att de mötte ett lag som har vant sig hur de ska äta, sova, matchvärma o.s.v. Sen kommer ni säga att laget är såpass bra tränat att detta klarar de av och så är det säkert. Detta skulle säkert märkas i match två mot lag som INTE är vana med detta heller, men nu är det en helt annan grej.

Men nu är i alla fall laget förmodligen på ett hotell i Luleå och laddar inför imorgon då det vankas match mot Kalix och på söndag är det Boden som står för motståndet. Två ruggigt viktiga matcher som kan avgöra mycket. Två vinster och Bois har 18 poäng och verkligen utmanar Västerås och Piteå. Vid två förluster börjar alla titta neråt och helt hux flux kan vi ha tappat det där fina läget laget har spelat till sig. Ja, det kan vara dubbelt så bra att åka på Norrlandsturnè, men även precis tvärt om.

Men vi kan ju börja med tre poäng imorgon och vi får hoppas att alla ni som är däruppe ger allt för att ge laget det där lilla extra. Att ni åker så långt för två matcher är värt en eloge och det vore illa ifall ni inte får jubla lite extra efter slutsignalen i Kalix imorgon och i Boden på söndagskvällen innan ni flyger hemåt. För min del blir det hockeyhelg nere i biorummet tillsammans med lite löst folk och en skock ungar, men det är ju en helt annan grej

/Gustaf

Publicerad av Gustaf Bobeck