Aktuellt i klubben

Oxarnas årsmöte

Söndagen den 24/3 är det dags för Oxarnas årsmöte.

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Medlemslotteriet 2018

Läs vidare för att se ifall ni har vunnit Oxarnas medlemslotteri 2018. Vi tackar för att ni vill vara medlemmar och stödja vår förening och detta är ett av våra sätt att ge någonting tillbaka.

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 4

Plats 4: Borlänge

Målvakter ++++

I Markus Hellgren Smed har man en målvakt som är kompetent och erfaren nog att kunna lita på också i tuffare matcher. Hade en räddningsprocent under förra säsongen på fina 92,6 och kommer säkert kunna minst hålla det säsongen som kommer. Backupen är dock inte lika beprövad, Lukas Johansson är endast 19 år och har bara provat på spel i hockeytvåan med Avesta där han iofs haft bra stats men det är ändå ett snäpp upp.

Backar ++++

Har en väldigt lätt backsida, tyngsta backen väger 85 kg och snittvikten ligger på drygt 78, men den är också väldigt rörlig. Den blir ännu rörligare och lättare nu iom tappet av Dick Ahlström till Lindlöven. Men man har också fått in en riktigt bra back i Hampus Berg, succélaget Haninges offensivt bäste back säsongen som gick. En annan vass värvning är Isak Pantzare, trots endast 172 cm lång så lyckades han ändå producera 26 poäng i Piteå. Därför känns inte tappen av poängbackarna Axelsson och Halvarsson som alltför tunga poängmässigt utan snarare viktmässigt.

Forwards ++++

Här har laget haft ett tungt tapp i kaptenen Patrik Elfsberg (Hudiksvall) men också Viktor Ehn är en ledartyp som lämnat (Enköping). Lägger man därtill att Erik Pers skadat sig och missar hela säsongen så är det en stor del av ryggraden som lett laget de senaste säsongerna som är borta. Ett annat tungt tapp är Lars Eriksson som tillsammans med brodern Nils och Markus Andersson bildat en sylvass förstakedja. Nu lägger han skridskorna på hyllan och Markus är skadad under första halvan av hösten. Istället har man plockat in ett par attitydspelare i Jakob Thor (Kumla) och Sebastian Bengtsson (Dalen) samt fina poänggörarna Kalle Östman (Vimmerby, men från Borlänge ursprungligen) och Lukas Venuto (Brampton beast) tillsammans med ett par lovande förstaårsseniorer i Zebastian Bodini Schmitt och Oliver Eriksson. Sammantaget ser det riktigt intressant och spännande ut och fyran är stark, men omsättningen av kulturbärare känns för stor för att laget ska få ett högre betyg.

Tränare +++

Dennis Hall har varit assisterande tränare i Borlänge i två år nu, men i år är första säsongen som han bli huvudtränare i ett lag. Han har omdöme om sig att vara en god kommunikatör och en ledare som kan få med sig spelarna, men han har mycket att bevisa i ett lag där det varit stor omsättning och där de naturliga ledarna kanske saknas. Om fyran på forwardssidan var stark så är trean på tränarsidan snällt satt.

Totalt 15+

Kommentar

Borlänge vann serien förra säsongen och är starkare i år, men spetsen i den västra ettan är klart vassare i år. Skövde, Västerås och Mariestad känns ändå starkare och Lindlöven bedömer jag som i princip lika vasst. Men Borlänge känns ändå kanske lite vassare och bredare och även om man har en mer oprövad tränare kniper man fjärdeplatsen före Lindesbergslaget.

Av Krister Holm

Borlänge på eliteprospects

Publicerad av Krister Holm