Aktuellt i klubben

Krönika Silly och lite tankar

Halva maj månad gånget och efter några veckors lugn så fylldes då den sista backplatsen med en fin pjäs. En kille som har lirat ett flertal kval och har varit kapten i ett mycket stabilt Borlänge.

Angående extra årsmöte

Då ishallen just nu är en byggarbetsplats så är ingången till kafeterian just nu på ishallens baksida mot fotbollsplanen.

Sillykollen säsongen 19/20

Så här ser lagbygget ut just nu för Bois del.

Hur kan lagbygget 19/20 se ut?

Lagbygget börjar ta form och det börjar bli intressant att spekulera i hur det kommer att se ut när det är klart. Här har jag försökt sammanställa hur det skulle kunna se ut.

Extra årsmöte

Söndagen den 28/4 kl 11 är det extra årsmöte. Varmt välkomna!

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 4

Plats 4: Borlänge

Målvakter ++++

I Markus Hellgren Smed har man en målvakt som är kompetent och erfaren nog att kunna lita på också i tuffare matcher. Hade en räddningsprocent under förra säsongen på fina 92,6 och kommer säkert kunna minst hålla det säsongen som kommer. Backupen är dock inte lika beprövad, Lukas Johansson är endast 19 år och har bara provat på spel i hockeytvåan med Avesta där han iofs haft bra stats men det är ändå ett snäpp upp.

Backar ++++

Har en väldigt lätt backsida, tyngsta backen väger 85 kg och snittvikten ligger på drygt 78, men den är också väldigt rörlig. Den blir ännu rörligare och lättare nu iom tappet av Dick Ahlström till Lindlöven. Men man har också fått in en riktigt bra back i Hampus Berg, succélaget Haninges offensivt bäste back säsongen som gick. En annan vass värvning är Isak Pantzare, trots endast 172 cm lång så lyckades han ändå producera 26 poäng i Piteå. Därför känns inte tappen av poängbackarna Axelsson och Halvarsson som alltför tunga poängmässigt utan snarare viktmässigt.

Forwards ++++

Här har laget haft ett tungt tapp i kaptenen Patrik Elfsberg (Hudiksvall) men också Viktor Ehn är en ledartyp som lämnat (Enköping). Lägger man därtill att Erik Pers skadat sig och missar hela säsongen så är det en stor del av ryggraden som lett laget de senaste säsongerna som är borta. Ett annat tungt tapp är Lars Eriksson som tillsammans med brodern Nils och Markus Andersson bildat en sylvass förstakedja. Nu lägger han skridskorna på hyllan och Markus är skadad under första halvan av hösten. Istället har man plockat in ett par attitydspelare i Jakob Thor (Kumla) och Sebastian Bengtsson (Dalen) samt fina poänggörarna Kalle Östman (Vimmerby, men från Borlänge ursprungligen) och Lukas Venuto (Brampton beast) tillsammans med ett par lovande förstaårsseniorer i Zebastian Bodini Schmitt och Oliver Eriksson. Sammantaget ser det riktigt intressant och spännande ut och fyran är stark, men omsättningen av kulturbärare känns för stor för att laget ska få ett högre betyg.

Tränare +++

Dennis Hall har varit assisterande tränare i Borlänge i två år nu, men i år är första säsongen som han bli huvudtränare i ett lag. Han har omdöme om sig att vara en god kommunikatör och en ledare som kan få med sig spelarna, men han har mycket att bevisa i ett lag där det varit stor omsättning och där de naturliga ledarna kanske saknas. Om fyran på forwardssidan var stark så är trean på tränarsidan snällt satt.

Totalt 15+

Kommentar

Borlänge vann serien förra säsongen och är starkare i år, men spetsen i den västra ettan är klart vassare i år. Skövde, Västerås och Mariestad känns ändå starkare och Lindlöven bedömer jag som i princip lika vasst. Men Borlänge känns ändå kanske lite vassare och bredare och även om man har en mer oprövad tränare kniper man fjärdeplatsen före Lindesbergslaget.

Av Krister Holm

Borlänge på eliteprospects

Publicerad av Krister Holm