Aktuellt i klubben

Silly season: Lindlöven

Lindlöven har gjort riktigt bra höstserier under de senaste två säsongerna för att sedan "dö" under allettan.

Silly season: Forshaga

Ett lag som haft svårt för att riktigt få ut sin fulla potential de senaste åren är Forshaga.

Silly season: Väsby

"Vilda Väsby" känns som ett Stockholmslag som är lite på g, Två år i rad har laget kvalificerat sig för allettanspel och man fortsätter att spänna musklerna också för säsongen som kommer.

Silly season: Skövde IK

Skövde IK spelade förra året allettan norra och kvalificerade sig för playoff 1. Där åkte man dock ut mot ärkerivalerna Mariestad Bois.

Silly season: KRIF

Lag nummer två ut i min presentation av några av de intressantare hockeyettanlagen är KRIF. Laget gick till playoff 3 förra säsongen och man har inte sänkt ambitionsnivån till den kommande.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 5

Laget som tar den sista allettanplatsen är riktigt bra och jag tror att de kommer att kunna vara med och bråka också om en playoffplats efter jul.

Plats 5: Lindlöven

Målvakter +++

Har i Daniel Marmenlind en målvakt med j-landslagsmeriter från så sent som ifjol. Hade dock inte sin bästa säsong i Skövdetröjan med en räddningsprocent på under 90 och har en del att bevisa i mina ögon. Andramålvakten Isak Mantler (inlånad från Örebro J20) är endast 19 år men fick redan under förra säsongen chansen i tre matcher i Lindlöven med bra stats. Det ska bli spännande att se vem som kniper förstaspaden, det är ett bra målvaktspar men kanske utan den där riktiga spetsen.

Backar +++

Har fått behålla stora delar av sin backsida och har förstärkt med Dick Ahlström som är utrustad med ett av ettans hårdaste skott. Är lite ifrågasatt då han har en del överkilo men tränare Jussi Salo kommer jobba stenhårt för att få Dick mer fit och lyckas han med det så är det en ruggigt bra offensiv back. En annan riktigt bra back är David Berg, rörlig och med en härlig blick, en spelare många större klubbar säkert suktat efter. Ville Virtanen är ett tredje namn som ser intressant ut men som jag tyvärr inte sett själv. Men med meriter från Mestis så kommer han säkert kunna bära ett backpar. I övrigt är det emellertid rätt beigt och backsidan håller kanske därmed inte riktigt samma klass som övriga topplag i serien.

Forwards ++++

Har fått behålla hela sin topp bland forwards, samtliga fem som gjorde över 20 poäng är kvar med Johan Persson i spetsen. Dessutom har man plockat in sylvasse Markus Fornell från Almtuna, en spelare som borde spela allsvenskt. Det finns med andra ord både bredd och topp i Lindesbergslaget för tränare Salo att laborera med.

Tränare +++++

Jussi Salo har år för år byggt ett allt starkare lag. Med små medel har han fått laget att prestera och förra säsongen tog han laget till allettan för första gången. Han får laget att dra åt samma håll och är en skicklig strateg som både ger det egna laget ett bra grundspel samtidigt som han är bra på att läsa av motståndet och kan anpassa taktik efter det. En av ettans skickligaste tränare.

Totalt 15+

Kommentar

Jag var länge i valet och kvalet om jag skulle tippa Lindlöven fyra eller femma, men till slut så föll valet på femteplatsen. Inte för att laget är dåligt, nej Lindlöven är riktigt bra, klart vassare än förra säsongen, men lagen ovanför är helt enkelt ännu vassare. Men till en alletta kommer laget att ta sig, och de kommer säkert vara med och bråka om en playoffplats efter jul också!

Publicerad av Krister Holm