Aktuellt i klubben

Silly season: Lindlöven

Lindlöven har gjort riktigt bra höstserier under de senaste två säsongerna för att sedan "dö" under allettan.

Silly season: Forshaga

Ett lag som haft svårt för att riktigt få ut sin fulla potential de senaste åren är Forshaga.

Silly season: Väsby

"Vilda Väsby" känns som ett Stockholmslag som är lite på g, Två år i rad har laget kvalificerat sig för allettanspel och man fortsätter att spänna musklerna också för säsongen som kommer.

Silly season: Skövde IK

Skövde IK spelade förra året allettan norra och kvalificerade sig för playoff 1. Där åkte man dock ut mot ärkerivalerna Mariestad Bois.

Silly season: KRIF

Lag nummer två ut i min presentation av några av de intressantare hockeyettanlagen är KRIF. Laget gick till playoff 3 förra säsongen och man har inte sänkt ambitionsnivån till den kommande.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 7

Nu börjar vi närma oss allettanplatserna på allvar i Holmbloggens serietips. Idag presenteras det lag jag tror tar sjunde plats.

Plats 7: Enköping

Målvakter +++

Simon S:t Cyr var en liten favorit hos mig när han spelade i Surahammar och jag trodde att han skulle få ett ordentligt lyft i och med flytten till Enköping inför säsongen som gick. Något sådant kom dock inte riktigt även om en räddningsprocent på dryga 91 måste ses som klart godkänt. I år får han konkurrens av Jonas Eneroth som hade bra statistik Almtunas J20 elit-lag säsongen som gick. Tillsammans känns de helt ok utan att för den sakens skull sticka ut nämnvärt.

Backar +++

Har kunnat bygga på en rutinerad stomme, bara en tappad back inför säsongen (iofs duktige Anton Wingqvist) gör att man borde känna varandra väl och sånt är alltid bra för backar. Har ett par rutinerade spelare i Magnus Svanberg och Andreas Lindqvist, två killar man kan luta sig emot när det blåser.

Forwards +++

Blev av med en tung trio till Västerås och Andreaz Persson lägger av, men har också fått in några bra namn. Johan Wiktorsson är en pålitlig poängspruta och Viktor Ehn en attitydspelare som jag tror kan bli viktig för laget. Dessutom gillade jag det jag såg av Emil Ripstrand säsongen som gick, tror han kan få ett genombrott. Jesper Sojé och Nilsson Cederborg är två andra som lär få mer istid och så då kan kliva fram.

Tränare ++

Robert Kimby är oprövad i hockeyettansammanhang, men jag har hört en del gott om honom som tränare. Tycker också att man märkt under försäsongen att laget har tagit kliv spelmässigt med bra resultat.

Totalt 11+

Kommentar

Jag gjorde misstaget att placera Enköping för högt förra säsongen och risken är kanske att jag gör det i år igen. Men jag ser potential i laget och kan Kimby vara en bättre lag- och spelbyggare än sina föregångare så kan laget absolut hålla sig en bit från botten.

Av Krister Holm

Enköping på eliteprospects

Håller ni inte med, eller var detta klockrent? Ge respons här på gästboken eller på min mail: hkrister@msn.com

Publicerad av Krister Holm