Aktuellt i klubben

GRUMSRESA

Nu sponsrar Oxarna en resa till Grums kraftigt, för nu ska Värmland invaderas!

Vimmerbyresa

Oxarna arrangerar bussresa till Vimmerby Lördagen den 19 januari. Mer information här ovan till höger...

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Bussresa till Kristianstad INSTÄLLD

En rekordspännande alletta drar igång och Bois har sin första bortamatch mot Kristianstad. Fredag och många är lediga, kan det bli bättre?

KH tippar lag till allettan

Många tror att det redan är klart, Köping och Arboga tar de två sista platserna till allettan. Men är det så givet?

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 7

Nu börjar vi närma oss allettanplatserna på allvar i Holmbloggens serietips. Idag presenteras det lag jag tror tar sjunde plats.

Plats 7: Enköping

Målvakter +++

Simon S:t Cyr var en liten favorit hos mig när han spelade i Surahammar och jag trodde att han skulle få ett ordentligt lyft i och med flytten till Enköping inför säsongen som gick. Något sådant kom dock inte riktigt även om en räddningsprocent på dryga 91 måste ses som klart godkänt. I år får han konkurrens av Jonas Eneroth som hade bra statistik Almtunas J20 elit-lag säsongen som gick. Tillsammans känns de helt ok utan att för den sakens skull sticka ut nämnvärt.

Backar +++

Har kunnat bygga på en rutinerad stomme, bara en tappad back inför säsongen (iofs duktige Anton Wingqvist) gör att man borde känna varandra väl och sånt är alltid bra för backar. Har ett par rutinerade spelare i Magnus Svanberg och Andreas Lindqvist, två killar man kan luta sig emot när det blåser.

Forwards +++

Blev av med en tung trio till Västerås och Andreaz Persson lägger av, men har också fått in några bra namn. Johan Wiktorsson är en pålitlig poängspruta och Viktor Ehn en attitydspelare som jag tror kan bli viktig för laget. Dessutom gillade jag det jag såg av Emil Ripstrand säsongen som gick, tror han kan få ett genombrott. Jesper Sojé och Nilsson Cederborg är två andra som lär få mer istid och så då kan kliva fram.

Tränare ++

Robert Kimby är oprövad i hockeyettansammanhang, men jag har hört en del gott om honom som tränare. Tycker också att man märkt under försäsongen att laget har tagit kliv spelmässigt med bra resultat.

Totalt 11+

Kommentar

Jag gjorde misstaget att placera Enköping för högt förra säsongen och risken är kanske att jag gör det i år igen. Men jag ser potential i laget och kan Kimby vara en bättre lag- och spelbyggare än sina föregångare så kan laget absolut hålla sig en bit från botten.

Av Krister Holm

Enköping på eliteprospects

Håller ni inte med, eller var detta klockrent? Ge respons här på gästboken eller på min mail: hkrister@msn.com

Publicerad av Krister Holm