Aktuellt i klubben

GRUMSRESA

Nu sponsrar Oxarna en resa till Grums kraftigt, för nu ska Värmland invaderas!

Vimmerbyresa

Oxarna arrangerar bussresa till Vimmerby Lördagen den 19 januari. Mer information här ovan till höger...

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Bussresa till Kristianstad INSTÄLLD

En rekordspännande alletta drar igång och Bois har sin första bortamatch mot Kristianstad. Fredag och många är lediga, kan det bli bättre?

KH tippar lag till allettan

Många tror att det redan är klart, Köping och Arboga tar de två sista platserna till allettan. Men är det så givet?

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 10

Holmbloggens tips för västra hockeyettan rullar vidare. Nu har vi hunnit till tiondeplatsen.

Plats 10: Kumla

Målvakter ++++

I Tim Harrysson har Kumla en riktig toppmålvakt i ettan och hur han blev kvar i klubben är ett mysterium. Och han kommer att bli oerhört viktig för klubben. Många andra av de vassaste korten har nämligen lämnat och han kommer att få massor att stå i. Som backup finner vi John Vestermark som senaste säsongen faktiskt fick en hel del förtroende och nästan nådde 90 i räddningsprocent. I år lär han dock få mindre chanser, för jag tror ärligt talat det var en av förutsättningarna för att Tim stannade till slut, att han skulle vara uttalad etta.

Backar ++

Har fått behålla stommen på backsidan sedan förra säsongen. Petter Larsen och Markus Modigs är stabila pjäser med bra rutin från allettanspel och kommer att fortsätta bära backsidan. Saknar den där offensiva backen som kan skapa oro genom att följa med upp i anfallen.

Forwards ++

Alexander Kovalonok är ensam kvar bland stjärnforwards från säsongen som gick. Borta är spelare som Markus Viitanen (Köping), Jakob Thor (Borlänge) och Philip Larsson (Gripen). Och det nya som kommit in känns inte alls lika starkt vilket gör att Kovalonok kommer få dra ett väldigt tungt lass. Visst kommer Erik Planeby fortsätta göra det stenhårda jobbet och visst kan Felix Scharnke få en nytändning i och med klubbytet och ökat förtroende, men det känns väldigt tunt.

Tränare ++

Mattias Andersson gör comeback som a-lagstränare efter 10 år, en budgetlösning sedan man inte haft råd att ha kvar rutinerade Gunnar Leidborg. Mattias lär få bevisa sin kapacitet när hans lag kommande säsong kommer att få kämpa för att hänga kvar snarare än kampas om allettanplatserna som varit fallet de senaste åren.

Totalt 10 +

Kommentar

Tim Harrysson lär få det svettigt i vinter. Fjolårets allettanlag har tappat de flesta av de bästa och dessutom har rutinerade tränaren Gunnar Leidborg lämnat det ekonomiskt ansträngda laget. Dom kommer säkert att vålla bekymmer för många motståndare, men i långa loppet så tror jag de kommer få det tufft.

Av Krister Holm

Kumla på eliteprospects

Publicerad av Krister Holm