Aktuellt i klubben

Silly season: Nybro

Nybro har de två senaste säsongerna kvalificerat sig för spel i allettan, mycket tack vare en stark defensiv. Det ser ut att bli smålänningarnas vapen också i år.

Ekonomiska läget för topplagen i ettan

Ju mer information desto mer publik. Ja så enkelt kan man säga att det ser ut när jag synar topplagens ekonomi.

Silly season: Tranås

Tranås återkommer i år till den västra serien, nu är man ett lag för allettan igen.

Silly season: Lindlöven

Lindlöven har gjort riktigt bra höstserier under de senaste två säsongerna för att sedan "dö" under allettan.

Silly season: Forshaga

Ett lag som haft svårt för att riktigt få ut sin fulla potential de senaste åren är Forshaga.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 12

Med 12 dagar kvar till seriepremiären så är det hög tid att börja tippa serien. En plats i taget presenteras, först ut presenteras plats 12.

Plats 12: Surahammar

Målvakter ++

Anders och Filip Olsson är kvar i Surahammar sedan föregående säsong, två unga killar under utveckling. De imponerade kanske inte jättemycket på mig säsongen som gick och deras stats är väl inte så smickrande heller. Samtidigt ska man ha klart för sig att det inte är lätt att få bra stats som målvakt i ett dåligt lag. I år har man ett bättre lag framför sig, även om man fortfarande i mina ögon är seriens svagaste, och nu är det läge för Olssönerna att kliva fram och bevisa att de kan vara de matchvinnarmålvakter Sura behöver. Känns dock som att de kommer få fullt upp med att fixa det.

Backar ++

I Anton Wingqvist har laget gjort en bra värvning och även Alexander Hellgren är med Suramått mätt en bra back. I övrigt ser det dock tämligen grått ut och tvåan i betyg känns nästan snällt satt. Fast så kommer tanken på att Niklas Larsson också finns att tillgå, även om han i år är tilltänkt som forward, och då känns tvåan berättigad.

Forwards ++

En klart vässad lagdel till i år. Altmeister Niklas Larsson ska som sagt var spela forward men det finns också fler spelare som kan hjälpa till med målskyttet denna säsong jämfört med tidigare. Rasmus Kronstrand var riktigt bra när jag såg honom i Arboga, en avig spelare. Jakob Forslund kommer tillsammans med Robin Bringsén få viktiga roller i laget, liksom div 2-nyförvärvet Ivan Dunayev som imponerat under träningsmatchandet.

Tränare ++

Genomtrevlige Joakim Lundholm har inte haft en lätt uppgift de senare åren då han haft Surahammar under sina vingar. Förluster har staplats på rad även om det till mycket stor del beror på att han haft ett mediokert material att jobba med. Han har dock lyckats kvala kvar laget varje år, men hur stor del han har i det och hur stor del som beror på ett gäng vassa nyförvärv är omöjligt att svara på.

Totalt 8+

Kommentar

Trots att Västmanländska Surahammar känns klart uppgraderade till denna säsong så räcker det ändå inte för att slippa sistaplatsen i mitt serietips. Stommen som laget bygger kring är helt enkelt för klen, och då räcker det inte med att fylla upp med några hockeyettankillar av helt ok klass. Kommer säkert att plocka betydligt fler poäng i år dock.

Av Krister Holm

Håller ni inte med? Ska jag dra åt skogen? Eller var det ni läste helt klockrent? Ge kritik, beröm eller ställ frågor på gästboken eller till min mail: hkrister@msn.com.

Publicerad av Krister Holm