Aktuellt i klubben

Krönika Silly och lite tankar

Halva maj månad gånget och efter några veckors lugn så fylldes då den sista backplatsen med en fin pjäs. En kille som har lirat ett flertal kval och har varit kapten i ett mycket stabilt Borlänge.

Angående extra årsmöte

Då ishallen just nu är en byggarbetsplats så är ingången till kafeterian just nu på ishallens baksida mot fotbollsplanen.

Sillykollen säsongen 19/20

Så här ser lagbygget ut just nu för Bois del.

Hur kan lagbygget 19/20 se ut?

Lagbygget börjar ta form och det börjar bli intressant att spekulera i hur det kommer att se ut när det är klart. Här har jag försökt sammanställa hur det skulle kunna se ut.

Extra årsmöte

Söndagen den 28/4 kl 11 är det extra årsmöte. Varmt välkomna!

Visa äldre artiklar

Blogg: Tio ungtuppar som värvats flygfärdiga

När jag gjorde min lista över de bästa nyförvärven så reagerade jag på att många lag värvat mycket killar från J20. Talangfulla spelare som presterat riktigt bra på juniornivå men som ännu kanske inte riktigt fått chansen att visa på seniornivå vad de kan. För det är ett rätt stort steg att ta. Seniorhockeyn är kanske inte snabbare, men det är större spelare och spelare som agerar smartare på isen. Den omställningen klarar inte alla av men jag har här listat de 10 nyförvärvade förstaårsseniorerna som jag tror är mest flygfärdiga på seniornivå.

Oliver Eriksson Växjö J20 ---> Borlänge

Borlänge har värvat ett par nybakade seniorer men den jag tror mest på av dom är centern Oliver Erixon. Oliver är ny från Växjös superelitlag där han hade en stor roll och bland annat blev deras poängstarkaste spelare i slutspelet. Oliver gjorde dessutom en mängd landskamper i U16-, U17 och U18-landslaget och där visade han också framfötterna.

Växjös hockeygymtränare Janne Karlsson om Oliver:

”Oliver är en gedigen tvåvägscenter som jag trodde skulle gå till allsvenskan faktiskt. Väldigt pålitlig, på plats varje dag, varje byte. Bra på att bära puck och jobbar hårt, han kommer göra bra ifrån sig i hockeyettan.”

Pelle Hedlund Färjestad J20 ---> Grums

Grums har som nykomlingar varit rätt smarta i sina värvningar då man lockat till sig många med rötterna i Värmland. En av dessa är egna produkten Pelle Hedlund som var iväg och spelade i Färjestads J20-lag säsongen som gick. Där blev han deras poängstarkaste spelare och också deras målfarligaste spelare. Inte illa med tanke på att han var ny in i laget!

Staffan Lundh, Färjestads J20-tränare om Pelle:

"Pelle kan bli en liten joker, det finns jättemycket hockey i honom. För honom gäller det hålla fokus, men kan han samla ihop sig finns massor med hockey i honom. Det brukar ta några år att bli riktigt dominant på hockeyettannivå, men ge honom ett par år så kan han blomma ut".

Simon Sandström Timrå J20 ---> Arboga

Arboga har varit det lag som varit flitigast att värva förstaårsseniorer, antagligen en medveten strategi då de har lyckats bra med det tidigare. Den jag tror mest på av deras värvningar är Simon Sandström som tillkommit från Timrås J20-lag. Men han fick också chansen nio gånger i deras allsvenska lag och var dessutom utlånad fem matcher till Sundsvall. Han kommer med andra ord in med lite seniormatcher i benen och därför behöver inte startsträckan bli så lång för den hyfsat välväxte backen. Simon är för övrigt tvillingbror med Brynäs och juniorlandslagets Felix Sandström.

Ludvig Karlsson Södertälje J20 ---> Köping

Köping är en liten klubb med små ekonomiska resurser som ändå lyckats få två riktigt intressanta J20-killar att ansluta sig till klubben, det är starkt jobbat! Den allra intressantaste är kanske backen Ludvig Karlsson som är ny från Södertäljes superelitlag. Det är en stor (188 cm, 92 kg) och spelskicklig rightback som trots spel i bottenlag ändå lyckades notera åtta mål och åtta assist säsongen som gick. Han var dessutom kapten vilket tyder på bra ledaregenskaper.

Jonas Nyman Färjestad J20 ---> Köping

Det andra Köpingförvärvet som jag tror på även om han kanske lite har storleken emot sig (177 cm, 75 kg). Men en välskolad kille som antagligen kommer få rätt mycket istid. Varit med i toppen på Färjestads poängliga två år i rad (tvåa respektive fyra) och fick för några år sedan dessutom chansen i U16-landslaget.

Staffan Lundh om Jonas:

"Det är lite samma som med Pelle, det gäller att fokusera. Nackdelen han har är väl storleken, men det är en kille som är bra på alla grunder, det är kanske skottet som saknas lite. Bra hockeyhuvud och en bra kille att ha i lagt som gör det man pratat om, väldigt coachable som man säger! Han har gjort rätt mycket poäng men det blir viktiga år de som kommer nu. Det är några J20-killar från Färjestad som gått till Köping de senaste åren så det kanske är lite trygghet att gå dit."

Jakob Olsson Frölunda J20 ---> Lindlöven

Frölunda har under ett gäng år nu varit duktiga på att fostra duktiga juniorer och det har Lindlöven tagit fasta på när man nu värvat forwarden Jakob Olsson från dom. Jakob har också några få matchers seniorrutin, bland annat har han fått chansen i Frölundas a-lag vid tre tillfällen. Jussi Salo kommer nog kunna få snits på den hårt jobbande yttern.

Ludvig Collberg Växjö Lakers J20 ---> Mariestad

Mariestad sökte rätt länge efter en etablerad ersättare till flyktade Tobias Björklund men så dök backen Ludvig Collbergs namn upp och då beslöt man sig för att hugga på honom istället. Ludvig (bror till Rögelspelaren Sebastian Collberg) är visserligen inget etablerat namn, men det är en Mariestadskille som gått hockeygym i HV71 och Växjö och där gjort mycket bra ifrån sig. Den offensivt inriktade backen fick chansen två gånger om i Växjös a-lag och fick bra kritik efter de insatserna. Förra säsongen imponerade han också under de två matcherna han var utlånad till moderklubbens a-lag. Kan komma att få en powerplayroll i Mariestad säsongen som kommer.

Janne Karlsson om Ludvig:

”Ludvig är en väldigt skicklig back med bra skott, bra offensiv och powerplay. Han var väldigt bra här i slutspelet och är en bra kille vid sidan av också. Offensivt och framför allt skottet kommer man ha mycket nytta av i Mariestad. Han har tagit kliv defensivt under sin tid här, lärt sig att inte spela med så små marginaler. Jag vet att han hade allsvenska förfrågningar så där har Mariestad fått in en bra kille. Sedan om han kommer att göra avtryck direkt vet man aldrig, det är lite skillnad på junior- och seniorhockey så man kan behöva en startsträcka.”

Tom Lundgren Örebro J20 ---> Skövde

Tom Lundgrens stats ser kanske inte så imponerande ut men så är hans roll inte den offensiva heller. Tom är en rejält spelande back som imponerade på mig i Skövdes möte med Bois säsongen som gick. Tom har dessutom en del av sin hockeyfostran i Skövde och kommer säkert snabbt komma in i Kempehockeyn, en hockey som kommer att passa honom alldeles utmärkt.

Manne Mattisson Brynäs J20 ---> Västerås

Det lag som kanske fått in de allra starkaste förstaårsseniorerna är kanske föga överraskande Västerås som kan locka med såväl namn som seriens största plånbok (i kamp med Borlänge?). Ifrån Brynäs J20 så har man plockat Manne Mattisson, en 184 cm lång och 92 kg tung rightforward som kom tvåa i deras interna poängliga och trea i deras plus/minus-liga. I Brynäs var han med och vann SM-guld med deras J18-lag för två säsonger sedan. Med rätt roll så kan ha göra succé.

Anton Brandhammar Färjestad J20 ---> Västerås

Anton är killen med mest meriter av de unga nyförvärven. Vid hela 21 tillfällen har han fått chansen att delta i SHL-spel med Färjestad på sin backplats utan att göra bort sig. Färjestad J20:s poängstarkaste back och starkt plus/minus. Främst dock ett offensivt hot vilket betyder att han behöver få en offensiv roll för att få den riktigt stora chansen att göra sig själv rättvisa.

Staffan Lundh om Anton:

"Också en väldigt skicklig back offensivt,. Bra skott, och har det mesta utöver fysiken kanske även om han klarade sig hyfsat i SHL. Den stora styrkan är spelet med puck. Anton behöver spela mycket för att utvecklas, därför är det nyttigt för honom att spela hockeyettan istället för i allsvenskan."

Av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm