Aktuellt i klubben

Silly season: Lindlöven

Lindlöven har gjort riktigt bra höstserier under de senaste två säsongerna för att sedan "dö" under allettan.

Silly season: Forshaga

Ett lag som haft svårt för att riktigt få ut sin fulla potential de senaste åren är Forshaga.

Silly season: Väsby

"Vilda Väsby" känns som ett Stockholmslag som är lite på g, Två år i rad har laget kvalificerat sig för allettanspel och man fortsätter att spänna musklerna också för säsongen som kommer.

Silly season: Skövde IK

Skövde IK spelade förra året allettan norra och kvalificerade sig för playoff 1. Där åkte man dock ut mot ärkerivalerna Mariestad Bois.

Silly season: KRIF

Lag nummer två ut i min presentation av några av de intressantare hockeyettanlagen är KRIF. Laget gick till playoff 3 förra säsongen och man har inte sänkt ambitionsnivån till den kommande.

Visa äldre artiklar

Eldsjäl

Oxarna i samarbete med Reklambolaget presenterar här oktober månads Eldsjäl. En man som ”alltid” går med billotter i fickan, Göran Bohman.

Vad gör du för Bois?

Numera säljer jag billotter och 50/50 lotter. Förr var jag med och snickrade och sånt men nu tycker jag det är roligare att sälja lotter.

Hur länge har du hållit på med det?

Sonen började spela hockey -97 och sen började jag strax efter det så ca 19 år då.

Det känns som att du bär med dig billotter var man än ser dig?

Ja det gör jag. Sålde tex 9 lotter nere på Karlsholme i lördags men kunde nog ha sålt 40 till om jag haft med mig kändes det som. I år har jag sålt 139 st hittills. Snittet genom åren ligger på 125 st och rekordet var förra året då jag sålde 205 st.

Vi har ju varit inne på din son så det var väl pga att han började som du började hjälpa till i föreningen?

Ja så var det ju. Sonen slutade spela för ca 5 år sen. Han fick en skada i en J20 match så det blev ett abrupt slut.

Har du något roligt Boisminne att dela med dig av?

När vi byggde cafeterian -98. Det var kul. Jag la 100-tals timmar där. Vi var många som hjälpte till. Vi var några stycken som hade ansvaret en gång/vecka att ragga ihop folk som hjälpte till. Ibland var vi 2 stycken, ibland 11. Var även lagkvällar då föräldrar till ungdomslagen hjälpte till. Kommunen gick in med 300000 kr och bygget var beräknat att kosta betydligt mer men vi tiggde ihop en del material och raggade även sponsorer så vi klarade av att bygga det billigare.

Har du någon/några favoritspelare i Bois?

Andreas Appelgren och Peter Stenberg är två. I nuvarande trupp säger jag bröderna Engqvist. De började spela med min son när de var 6 (Filip) och 7 (Linus) år gamla.

Supporterklubben Oxarna tackar Göran för det arbete han lägger ner i Bois!!

Publicerad av Susanna Johansson