Aktuellt i klubben

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Supporterresa till FORSHAGA

Ny bussresa på gång och vi åker till Forshaga. Mer info under fliken "Bussresa"

KH tippar västra ettan: Plats 2

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 5

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

Visa äldre artiklar

Henriks tabelltips plats 5-8

Då var det dags för placering 5-8 i Henriks tips! Håll till godo!

5.Enköping. Det står mellan Enköping och Lindlöven om vem som ska knipa femteplatsen. Valet föll på Enköping då jag vill tro mig att de har lite bättre backbesättning samt bättre målvakt. S:t Cyr kommer bli viktig och jag tror han kommer göra en grym säsong med hjälp av lite bättre spelare än vad han hade i Surahammar. Magnus Svanberg får se till att hjälpa till att hålla tätt bakåt tillsammans med Rickard Eriksson, ny från norska andraligan där han matat in poäng från backposition! De har dessutom ett ganska intressant anfall där man fått behålla sina poängbästa spelare i Andreaz Persson och Oscar Pettersson. In har man fått bland annat Ludwig Björjklund från Wings. Faller allt rätt ut tar man den sista platsen till Allettan!

6.Lindlöven. Då sätter vi helt enkelt Lindlöven strax utanför spel i Allettan. Max Lalander är ett klingande namn på denna nivån. Man har också flera duktiga spelare som plockar 20+ poäng per säsong. Ganska spännande målvaktsuppsättning men inte så het förstamålvakt som ifjol då man hade briljerande Mattias Pettersson i målet. Det är ingen som direkt fyller ut den luckan i år, som det ser ut nu. Man ska dock aldrig säga aldrig, någon av dom kan blomma riktigt rejält och spika igen. Tror det kan bli kamp in i slutet om Allettanplatsen, men jag tror man får se sig besegrade av Enköping som är stråt vassare.

7.Skövde IK. Många rankar nog "Siken" som ett lag högre upp i tabellen. Jag förstår dock inte varför. Man kan inte leva på ett namn man inte levt upp till på flera år. Man har en tränare som jag tror kan göra skillnad och även ta upp Siken över strecket, men det är det enda. Jag ser ingen spets i Skövde förutom på målvaktspositionen. Ollikainen är i sina bästa dagar en av seriens bästa målvakter. Han är dock inte i grym form efter nästan ett års matchfrånvaro. Carl-Johan Sjögren kommer heller inte ensam kunna dra det tunga lasset offensivt. Vem ska avlasta honom? Kanske Adam Rundqvist kan dra en bit men... Alexander Henriksson då? Inte riktigt den stjärnan jag tror många lite väl förhoppningsfullt trodde efter en "karriär" som junior. Träningsmatcherna jag sett har inte direkt imponerat på mig. Jag tror detta kan bli en riktigt jobbig säsong för "Siken" som ska vara glada att det finns några ganska självklara bottenlag som dom kan ha under sig.

8.Forshaga kommer få leva mycket på sin breda och duktiga målvaktsbesättning. Två gamla BoISare vid namn Andro och Jonas kommer att vakta kassen och dra ett tungt lass. Det har fungerat förut och jag tror att just denna positionen kommer att bli grymt viktig för FIF kommande säsong. Defensivt har dom fått Oscar Thorell att snöra på sig skridskorna igen efter ett års frånvaro, viktig pjäs i en annars väldigt ung backuppsättning. Offensivt. Robert Tellberg lämnar för Div 2 spel i Grums, säger mycket om spelarens inställning. Erik Köpman har lämnat för Tranås, steg i rätt riktning. Kimmy Skogland som gjorde 21 p på 34 matcher är alltså den poängbäste man behållit från ifjol. Trubbig offensiv. Man har dock fått in Johan Erkgärds som med lite nytändning kommer att vara riktigt viktig för ett annars ganska svagt Forshaga. Rätt inställning så kommer man naturligtvis inte att sätta sig i någon skit nedåt, men det är helt upp till dom själva.

Publicerad av Henrik Andersson