Aktuellt i klubben

Silly season: Nybro

Nybro har de två senaste säsongerna kvalificerat sig för spel i allettan, mycket tack vare en stark defensiv. Det ser ut att bli smålänningarnas vapen också i år.

Ekonomiska läget för topplagen i ettan

Ju mer information desto mer publik. Ja så enkelt kan man säga att det ser ut när jag synar topplagens ekonomi.

Silly season: Tranås

Tranås återkommer i år till den västra serien, nu är man ett lag för allettan igen.

Silly season: Lindlöven

Lindlöven har gjort riktigt bra höstserier under de senaste två säsongerna för att sedan "dö" under allettan.

Silly season: Forshaga

Ett lag som haft svårt för att riktigt få ut sin fulla potential de senaste åren är Forshaga.

Visa äldre artiklar

Tabelltips 9-12!

9.Arboga har en helt okej målvaktsuppsättning, men det är inget som räddar dom i år. Deras tapp är tyngre än spelarna man har plockat in och jag tror man går en jobbig säsong till mötes. Jobbigare än man själva tror! Tapp av Roman Semjonov, Linus Pellfolk, Wiliam Kaijser är bara några tunga tapp. 30åriga Tomas Wallqvist ska dock bli kul att se. Varit med en lång tid i de stora lagen i hockeysverige. Äldsta backen är dock 22 år och äldsta målvakten 20, så defensivt kan det bli jobbigt om det börjat gå tungt.

10.Grästorp. Carl-Johan Svensson heter deras räddning. Han kommer i stort sett ensam att rädda kvar Grästorp i ettan. Detta tillsammans med den nye ryssen i mål. Det gäller att han presterar om Grästorp inte ska åka ur för andra året i rad och räddas av en friplats. Här ska BoIS ha 6 poäng i grundserien oavsett hemma eller bortaplan.

11.Köping har fått in bättre spelare än vad man skeppat iväg, men det säger inte så mycket. ett ganska tråkigt lag på pappret och jag tycker det ser tunt ut. En 24 och en 26 åring i forwardsuppställningen annars är alla yngre än 22. Samma som för Arboga. Börjar det gå tungt är det svårt för unga spelare att ta sig ur svackor.

12.Surahammar. Pikkarainens bäst före datum verkar ha gått ut. Tråkigt för Surahammar som absolut inte har någon som helst spets. 36årige Niclas Larsson är dock värd att hyllas. Han går in på sin 16e!!!! säsong i Surahammar, hans moderklubb som han spelat i sen 94 enligt EP. Grymt Han kommer dock inte rädda Surahammar från division 2 spel nästkommande säsong. Två mycket tveksamma målvakter som ska försöka rädda dom skott som kommer, vilket kommer bli många. Nej Detta är "Suras" sista år i ettan

Detta är de fyra sämst placerade lagen i mitt, Henriks tips, låt se vad som slår in!

Publicerad av Henrik Andersson