Aktuellt i klubben

Silly season: Forshaga

Ett lag som haft svårt för att riktigt få ut sin fulla potential de senaste åren är Forshaga.

Silly season: Väsby

"Vilda Väsby" känns som ett Stockholmslag som är lite på g, Två år i rad har laget kvalificerat sig för allettanspel och man fortsätter att spänna musklerna också för säsongen som kommer.

Silly season: Skövde IK

Skövde IK spelade förra året allettan norra och kvalificerade sig för playoff 1. Där åkte man dock ut mot ärkerivalerna Mariestad Bois.

Silly season: KRIF

Lag nummer två ut i min presentation av några av de intressantare hockeyettanlagen är KRIF. Laget gick till playoff 3 förra säsongen och man har inte sänkt ambitionsnivån till den kommande.

Silly season: Borlänge

Jag siktar på att kartlägga hur silly season går för några av de intressantare lagen i hockeyettan. Först ut är kvalserielaget från den västra serien, Borlänge.

Visa äldre artiklar

Januari och februaris Eldsjälar

Supporterklubben Oxarna i samarbete med Reklambolaget presenterar här januari och februari månads Eldsjälar. Det är de äkta makarna Jan och Margareta Roslund som har jobbar inom Bois sedan 1994.

Vi börjar med en liten intervju med Margareta

Vad gör du för något?

Jag skriver etiketter och adresslappar till allt som Jan och Johnny packar åt Metsä Tissue.

När började du med detta?

Jag fick en praktikplats i Bois 1994 och då blev detta en av mina uppgifter. Sedan har jag jobbat med andra saker men har haft detta att pyssla med vid sidan om jobbet.

Vad är det du rent konkret gör?

Jag få via mail hem listor från Metsä Tissue i Finland på vad folk har beställt via sina streckkoder. Då skriver jag ihop lappar på vad de vill ha för något plus en adressetikett så Johnny och Jan vet vad de ska packa i varje brev. Jag sitter mestadels hemma och gör detta men på måndagar sitter jag i konferensrummet snett över shopen i ishallen. Mail får jag 2 gånger i veckan. Förr kom listorna med brev via posten.

Hur många etiketter skriver du per vecka?

Det har ju minskat lite genom åren men numera är det ca 600-700 stycken/vecka.

Vad är det som gör att du fortsatt med detta i så många år?

Det är kul och numera när jag är pensionär är det ett trevligt pyssel att syssla med.

Vad har du för koppling till Bois?

Har ju ingen son eller så som har spelat i Bois som många har utan det var via min praktik som jag kom in i detta. Numera går jag på matcherna och tycker det är kul.

Tog mig även ett snack med Jan.

Vad är det du gör då?

Jag är ”praoelev” hos Johnny Sahlström och packar nallar och sånt åt Metsä Tissue. Har hållit på med det i 5 år nu men kallar mig fortfarande praoelev.

Sedan säljer jag VVS och elprylar som Bois har fått skänkt till sig i år. Står i entrén ibland och sköter även att skyltarna med nästa match utanför entrén kommer upp.

Hur länge har du hjälp till i Bois?

Lika länga som Margareta dvs sedan 1994. Halkade in på detta via henne. Har gjort lite olika saker genom åren. Bla varit med och målat plattan tidigare. Kört och hämtat skrot när Bois samlade in det.

Satte förut ut skyltarna med nästa match på stan. I år gör vi inte det då skyltarna börjar bli dåliga och de är rätt otympliga att hålla på med. Har bytt bil också och i den nya får de inte plats. Tror inte detta har minskat på antal åskådare.

Vad är det som gör att du håller på?

Först och främst för att jag gillar hockey. Min första match såg jag 1956. Då på uterinken som var där de nu gjort en ny fotbollsplan bakom ishallen. Bodde då i Hassle och cyklade in för att se matcherna.

Något speciellt minne du har?

Finns så många. Men det var kul när vi låg i samma serie som Färjestad. Även när vi låg i samma serie som Töreboda. Det var derbyn det.

Har du någon favorit i årets upplaga av Bois?

Jag gillar ju kämpar som ger allt så jag säger Adam Willig.

Något mer du vill tillägga?

Jobbar även ideellt för Maif och sitter på Coop 3 dagar i veckan och säljer Bingolotter åt dem. Är även med i Gamla Maifares styrelse.

Kuriosa

Var med och startade upp ishockeyn i Hassle. På den tiden fanns det hockeylag både i Hassle, Ullervad, Hova och Älgarås.

Supporterklubben Oxarna tackar Jan och Margareta för den tid och det engagemang de lägger ner i Mariestad Bois Hockey och hoppas de fortsätter i många år.

/Susanna

Publicerad av Susanna Johansson