Aktuellt i klubben

GRUMSRESA

Nu sponsrar Oxarna en resa till Grums kraftigt, för nu ska Värmland invaderas!

Vimmerbyresa

Oxarna arrangerar bussresa till Vimmerby Lördagen den 19 januari. Mer information här ovan till höger...

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Bussresa till Kristianstad INSTÄLLD

En rekordspännande alletta drar igång och Bois har sin första bortamatch mot Kristianstad. Fredag och många är lediga, kan det bli bättre?

KH tippar lag till allettan

Många tror att det redan är klart, Köping och Arboga tar de två sista platserna till allettan. Men är det så givet?

Visa äldre artiklar

En (Max)prestation?

Efter att ha suttit uppe och sett drabbningen Lettland-Sverige så kan jag bara konstatera att jag är en riktigt stolt Skarabrogare! Idag är inte Collberg BoISare och Max är inte Skövdeit utan de båda representerar Svenska landslaget! Att se juniorkronorna spela är en helt annan sak än att se Landslaget, en spännande och publikfriande hockey!

Sett till matchen så var det väl ganska tydligt vilka som är det bättre laget, de fyra målen Letterna gör kan man inte lasta målvakten för, kanske lite passivt defensivt spel dock! Nervositet i en öppningsmatch kan vi naturligtvis skylla på! ;)

Det jag vill komma till är dock de två "pôjka ifrô Skarabôrg", att Max först öppnar upp målskyttet med 2 mål och Collberg också får göra ett är ju näst intill ofattbart. Tilläggas bör också att Sebastian missar ett läge som SKA vara mål, men även här skyller vi på premiärnerver! ;)

När man satt där näst intill nöjd och belåten så kliver han fram ytterliggare en gång, eller nej... två gånger! Max Friberg från lilla lilla Skövde blir 4!! Målsskytt i öppningsmatchen! Kanada var stolta över sin "talang" Mark Stone efter hans 3 mål mot Finland i deras 8-1 vinst, vad är då inte vi över Max? När Max sen inte får priset som matchens spelare garvar både han, jag och förmodligen majoriteten av de som såg matchen, utom Kanadensarna! Jag anser att det är en del i Kanadas klassiska "fula spel"! Friberg satte sig i respekt direkt och då vill de inte hausa upp honom och ge honom mer självförtroende via ett pris! Därför ger man det till Forsberg (Leksand) som dock inte ska tas ifrån någonting, han gör en grym andra och tredjeperiod!

– Går de på statistik kanske jag hade fått det, men spelmässigt tycker jag nästan att Foppa förtjänade det, säger Max till SVT.

– Han har varit bra, men jag vet inte om den som väljer har sett varken matchen eller statistiken. Gör man fyra mål i en match ska man givetvis ha priset, sa SVT:s expert Mikael Rehnberg.

"Supertalang" och "Gör otroliga saker i Elitserien", är bara delar av de beskrivelserna som kommer över Sebastian från kommentatorerna!

Tror ni föresten att Max ikväll innan de somnar, knallar in till Sebastian och säger: -4-1 Collberg! Detta med tanke på Collbergs citat till Max direkt när han träffade honom vid landslagssamlingen: - 6-1 Friberg!

Kör hårt nu Sverige och glöm inte att i den gula tröjan är vi i samma lag även ifall det känns lite sådär ;)

Åsikterna behöver inte överensstämma med Oxarnas åsikter utan är helt personliga från skribenten.

Publicerad av Henrik Andersson