Aktuellt i klubben

Oxarnas årsmöte

Söndagen den 24/3 är det dags för Oxarnas årsmöte.

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Medlemslotteriet 2018

Läs vidare för att se ifall ni har vunnit Oxarnas medlemslotteri 2018. Vi tackar för att ni vill vara medlemmar och stödja vår förening och detta är ett av våra sätt att ge någonting tillbaka.

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Visa äldre artiklar

En (Max)prestation?

Efter att ha suttit uppe och sett drabbningen Lettland-Sverige så kan jag bara konstatera att jag är en riktigt stolt Skarabrogare! Idag är inte Collberg BoISare och Max är inte Skövdeit utan de båda representerar Svenska landslaget! Att se juniorkronorna spela är en helt annan sak än att se Landslaget, en spännande och publikfriande hockey!

Sett till matchen så var det väl ganska tydligt vilka som är det bättre laget, de fyra målen Letterna gör kan man inte lasta målvakten för, kanske lite passivt defensivt spel dock! Nervositet i en öppningsmatch kan vi naturligtvis skylla på! ;)

Det jag vill komma till är dock de två "pôjka ifrô Skarabôrg", att Max först öppnar upp målskyttet med 2 mål och Collberg också får göra ett är ju näst intill ofattbart. Tilläggas bör också att Sebastian missar ett läge som SKA vara mål, men även här skyller vi på premiärnerver! ;)

När man satt där näst intill nöjd och belåten så kliver han fram ytterliggare en gång, eller nej... två gånger! Max Friberg från lilla lilla Skövde blir 4!! Målsskytt i öppningsmatchen! Kanada var stolta över sin "talang" Mark Stone efter hans 3 mål mot Finland i deras 8-1 vinst, vad är då inte vi över Max? När Max sen inte får priset som matchens spelare garvar både han, jag och förmodligen majoriteten av de som såg matchen, utom Kanadensarna! Jag anser att det är en del i Kanadas klassiska "fula spel"! Friberg satte sig i respekt direkt och då vill de inte hausa upp honom och ge honom mer självförtroende via ett pris! Därför ger man det till Forsberg (Leksand) som dock inte ska tas ifrån någonting, han gör en grym andra och tredjeperiod!

– Går de på statistik kanske jag hade fått det, men spelmässigt tycker jag nästan att Foppa förtjänade det, säger Max till SVT.

– Han har varit bra, men jag vet inte om den som väljer har sett varken matchen eller statistiken. Gör man fyra mål i en match ska man givetvis ha priset, sa SVT:s expert Mikael Rehnberg.

"Supertalang" och "Gör otroliga saker i Elitserien", är bara delar av de beskrivelserna som kommer över Sebastian från kommentatorerna!

Tror ni föresten att Max ikväll innan de somnar, knallar in till Sebastian och säger: -4-1 Collberg! Detta med tanke på Collbergs citat till Max direkt när han träffade honom vid landslagssamlingen: - 6-1 Friberg!

Kör hårt nu Sverige och glöm inte att i den gula tröjan är vi i samma lag även ifall det känns lite sådär ;)

Åsikterna behöver inte överensstämma med Oxarnas åsikter utan är helt personliga från skribenten.

Publicerad av Henrik Andersson