Aktuellt i klubben

Krönika Silly och lite tankar

Halva maj månad gånget och efter några veckors lugn så fylldes då den sista backplatsen med en fin pjäs. En kille som har lirat ett flertal kval och har varit kapten i ett mycket stabilt Borlänge.

Angående extra årsmöte

Då ishallen just nu är en byggarbetsplats så är ingången till kafeterian just nu på ishallens baksida mot fotbollsplanen.

Sillykollen säsongen 19/20

Så här ser lagbygget ut just nu för Bois del.

Hur kan lagbygget 19/20 se ut?

Lagbygget börjar ta form och det börjar bli intressant att spekulera i hur det kommer att se ut när det är klart. Här har jag försökt sammanställa hur det skulle kunna se ut.

Extra årsmöte

Söndagen den 28/4 kl 11 är det extra årsmöte. Varmt välkomna!

Visa äldre artiklar

En (Max)prestation?

Efter att ha suttit uppe och sett drabbningen Lettland-Sverige så kan jag bara konstatera att jag är en riktigt stolt Skarabrogare! Idag är inte Collberg BoISare och Max är inte Skövdeit utan de båda representerar Svenska landslaget! Att se juniorkronorna spela är en helt annan sak än att se Landslaget, en spännande och publikfriande hockey!

Sett till matchen så var det väl ganska tydligt vilka som är det bättre laget, de fyra målen Letterna gör kan man inte lasta målvakten för, kanske lite passivt defensivt spel dock! Nervositet i en öppningsmatch kan vi naturligtvis skylla på! ;)

Det jag vill komma till är dock de två "pôjka ifrô Skarabôrg", att Max först öppnar upp målskyttet med 2 mål och Collberg också får göra ett är ju näst intill ofattbart. Tilläggas bör också att Sebastian missar ett läge som SKA vara mål, men även här skyller vi på premiärnerver! ;)

När man satt där näst intill nöjd och belåten så kliver han fram ytterliggare en gång, eller nej... två gånger! Max Friberg från lilla lilla Skövde blir 4!! Målsskytt i öppningsmatchen! Kanada var stolta över sin "talang" Mark Stone efter hans 3 mål mot Finland i deras 8-1 vinst, vad är då inte vi över Max? När Max sen inte får priset som matchens spelare garvar både han, jag och förmodligen majoriteten av de som såg matchen, utom Kanadensarna! Jag anser att det är en del i Kanadas klassiska "fula spel"! Friberg satte sig i respekt direkt och då vill de inte hausa upp honom och ge honom mer självförtroende via ett pris! Därför ger man det till Forsberg (Leksand) som dock inte ska tas ifrån någonting, han gör en grym andra och tredjeperiod!

– Går de på statistik kanske jag hade fått det, men spelmässigt tycker jag nästan att Foppa förtjänade det, säger Max till SVT.

– Han har varit bra, men jag vet inte om den som väljer har sett varken matchen eller statistiken. Gör man fyra mål i en match ska man givetvis ha priset, sa SVT:s expert Mikael Rehnberg.

"Supertalang" och "Gör otroliga saker i Elitserien", är bara delar av de beskrivelserna som kommer över Sebastian från kommentatorerna!

Tror ni föresten att Max ikväll innan de somnar, knallar in till Sebastian och säger: -4-1 Collberg! Detta med tanke på Collbergs citat till Max direkt när han träffade honom vid landslagssamlingen: - 6-1 Friberg!

Kör hårt nu Sverige och glöm inte att i den gula tröjan är vi i samma lag även ifall det känns lite sådär ;)

Åsikterna behöver inte överensstämma med Oxarnas åsikter utan är helt personliga från skribenten.

Publicerad av Henrik Andersson