Aktuellt i klubben

Oxarnas årsmöte

Söndagen den 24/3 är det dags för Oxarnas årsmöte.

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Medlemslotteriet 2018

Läs vidare för att se ifall ni har vunnit Oxarnas medlemslotteri 2018. Vi tackar för att ni vill vara medlemmar och stödja vår förening och detta är ett av våra sätt att ge någonting tillbaka.

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

Visa äldre artiklar

Omgången i statistik, omg 5!

Hästen-Grästorp och 777 stycken i Himpan, Himpan, Himpan, Himpan! Stolarna ekar tomma när Hästen sköt över dubblet så många skott som Grästorp, 39-18! GIK som drog på sig 10 minuter släppte inget mål in i BP utan gjorde istället ett i numerärt underläge och Hästen försämrade sin tidigare hyfsat usla PP-statistik! Matchen vann man med "bara" 4-1!

Skövde höll på att tappa poäng även denna matchen, men efter att ha tryckt in en puck i öppen kasse så blev det ändå vinst med 3-1! På andra sidan isen stod Tranås och sköt lika många skott som Skövde, det vill säga 23 stycken. Skillnaden var att att Peter Andersson i Skövdekassen mäktade med att ta 2 puckar fler än Emil Jidskog i Tranås! Skövde "lyckades" också dra på sig 41 utvisningsminuter och detta på grund av en roughingsituation andra perioden. Jonas Knutsson i Skövde fick 5+20 för roughing vilket bidrog ganska bra till minutkassan! Om resultatet var rättvist eller inte är svårt att säga på denna statistiken, men Skövde fick oavsett tre viktiga pinnar inför fortsättningen och närmast derbyt mot Skaraborgs Stolthet på Onsdag! Tilläggas bör också göras att Skövde inte gör något mål i PP trots ganska gott om speltid i den formen!

Kumla blev överkörda i sin egen frys, dock bara sett till målen! Skotten vann man nämligen med 32-28 och skillnaden här var att Mariestad hade en målvakt! Pär Åkerström! Både Davidsson och Pontusson gör mål, men också Filip Engqvist! Två dessutom, härligt! Det krävdes ett fem mot tre läge för Kumla att lyckas trycka in en puck bakom den tydligen omutbara "Åke"! Mariestad har idag en PP-statistik på 25 %, fullt godkänt! Tilläggas här bör också göras att Mariestad har en restid på 1 timme och 8 minuter, extra starkt att vinna med 1-6 då!

Mjölby-Arboga, vilket sömnpiller! 30-32 i skott, 4-14 i utvminuter och 3-2 i matchen! Det räcker så! Kan ju nämna att Mjölby tog time out efter 9 minuter! Viktigt också att det var 293 själar och såg föreställningen!

Gislaved-Vimmerby, nästan lika spännande här! Kan dock inte förstå hur Vimmerby kan tappa poäng här, dom är bättre än så! Dom förlorade allt näst intill utom matchen som dom vann med 2-3 efter 10 straffar var! Dom förlorade skotten med 30-26, PP-procenten med 33-17! Inte ens utvisningar kunde dom dra på sig ordentligt utan förlorade även där med 14-8! Ryck upp er Vimmerby!

Veckans minus går till matchen Kumla-Mariestad som bara hade 211 åskådare på plats och då vet jag att det var ett antal bilar från Mariestad och hejade fram sina hjältar!

-Daniel Despotovic, förra året i Mariestad numer i Åker har gjort 9 poäng på 6 matcher, 3+6!

"Pajen" numera i Hudiksvall har gjort 7 poäng, 6 mål och ett assist!

-Anders Danielsson har gjort 3 assist, också han för Hudik!

-Johan Skijöld 3 mål och 3 ass på 5 matcher, härligt Johan!

...och glöm inte... precis som en blogg! Mina egna åsikter, alltså behöver de inte stöttas utav Oxarna! Ha de så ses vi kanske på Onsdag!

alt text alt text alt text

Ni minns väl lirarna? ;)

Publicerad av Henrik Andersson