Aktuellt i klubben

Krönika Silly och lite tankar

Halva maj månad gånget och efter några veckors lugn så fylldes då den sista backplatsen med en fin pjäs. En kille som har lirat ett flertal kval och har varit kapten i ett mycket stabilt Borlänge.

Angående extra årsmöte

Då ishallen just nu är en byggarbetsplats så är ingången till kafeterian just nu på ishallens baksida mot fotbollsplanen.

Sillykollen säsongen 19/20

Så här ser lagbygget ut just nu för Bois del.

Hur kan lagbygget 19/20 se ut?

Lagbygget börjar ta form och det börjar bli intressant att spekulera i hur det kommer att se ut när det är klart. Här har jag försökt sammanställa hur det skulle kunna se ut.

Extra årsmöte

Söndagen den 28/4 kl 11 är det extra årsmöte. Varmt välkomna!

Visa äldre artiklar

Omgången i statistik

Vi börjar med Tranås-Mariestad, en match där BoIS håller nollan och klarar 5 BP, det vill säga 10 minuter dock gör man inget mål i PP vilket man har 8 minuter på sig att göra! Skotten vanns med 22-29 utav Mariestad så kanske är inte resultatet orättvist! Pär Åkerström får hålla nollan efter att ha släppt ett antal puckar de senaste matcherna, det ska han ha cred för och förmodligen också försvaret som är en bidragande orsak till den ospräckta nollan! Eddie Davidsson fortsätter att producera och idag gjorde han ytterliggare två assist! Värt att notera är också att Pontus och Westberg är inne på båda målen!

Mjölby-Hästen var redan på förhand klar, trodde jag! Mjölby låg under med 0-1 och var länge med i matchen och strax efter att Hästen gjort 0-2 så gör Mjölby 1-2 (18 sekunder efter) och strax efter det gör de också 2-2 (ca 40 sek) dock med cirka 2 minuter kvar så gör Hästen 2-3 och sedan också 2-4! Lekte Hästen med Mjölby för att "retas", gick dom på halvfart eller bjöd Mjölby upp till såpass kamp i matchen? Skotten vann HCVH 24-34.

Konstigt att Skövde inte blivit varnade nog av de tidigare lag som mött Vimmerby stryk med 5-2. Man vinner skotten med 37-43, men lyckas ändå inte göra fler än 2 mål, lite som Mariestad eller? Mellan 0-1 (fördel SIK) och 1-1 tar det bara en och en halv minut ungefär och där efter får inte Skövde leda matchen någon mer gång! Vimmerby klättrar och Skövde är helt plötsligt bakom både Vimmerby och Mariestad och ligger tack vara bättre målskillnad än de två nästkommande lagen över strecket till Allettan.

1-0, 1-2, 3-2 i en förmodligen ruggigt jämn match mellan Arboga och Kumla. 35-38 i skott till ett Kumla som med 37 sekunder kvar släppte in 2-2. 4 utvisningsminuter för Arboga och 6 för Kumla varav i det sista Kvitterar Arboga, surt för Joel Engström som satt själv i båset och såg målet från botbänken. Inte nog med att han var en orsak till Kvitteringen han var dessutom på isen när de andra två målen lades i nät!

Grästorp-Gislaved slutade 3-2 efter straffar och i denna matchen uppstog en situation där domaren valde att ta utvisning både för hakning och för diving vilket många tycker att man inte kan göra! Jag är en av de som tycker att man kan göra det! De båda spelarna är inblandade i samma situation men har var sin egen vilja. Klubban ska inte vara där, men du ska heller inte slänga dig då är det bara plocka båda två! skotten slutade 34-32 till GIK och utvisningarna mätte upp i hela 16-14! Mycket avblåsningar! 16 straffar innan avgörande kom via Jonas Lönn som också slog in första straffen i nät bakom Erik Hjalmarsson i Gislavedkassen! Dock ska tillägas att Jonas missat två straffar emellan de två straffar han satte!

En snabb genomgång enbart via statistiken från Swehockey!

Åsikterna och punkerna är mina egna och behöver inte stöttas utav Oxarna

Publicerad av Henrik Andersson