Aktuellt i klubben

Krönika Silly och lite tankar

Halva maj månad gånget och efter några veckors lugn så fylldes då den sista backplatsen med en fin pjäs. En kille som har lirat ett flertal kval och har varit kapten i ett mycket stabilt Borlänge.

Angående extra årsmöte

Då ishallen just nu är en byggarbetsplats så är ingången till kafeterian just nu på ishallens baksida mot fotbollsplanen.

Sillykollen säsongen 19/20

Så här ser lagbygget ut just nu för Bois del.

Hur kan lagbygget 19/20 se ut?

Lagbygget börjar ta form och det börjar bli intressant att spekulera i hur det kommer att se ut när det är klart. Här har jag försökt sammanställa hur det skulle kunna se ut.

Extra årsmöte

Söndagen den 28/4 kl 11 är det extra årsmöte. Varmt välkomna!

Visa äldre artiklar

Ett svagare Vimmerby?

Nu är det bara sex dagar kvar till seriepremiären och då är det också dags att börja försöka sig på att förutsäga hur tabellen kommer att sluta. Jag kan redan nu säga att jag tror att topp 5 kommer att stå att finna bland de före detta E-serielagen och det är också dessa lag jag kommer att försöka analysera lite djupare om. Dessutom är det ju bekvämt för mig då jag känner E-serielagen rätt bra medan jag har i stort sett noll koll på övriga lag! Jag påstår mig inte vara någon form av expert, utan detta är mitt lekmannaförslag där hjärnan säkerligen också fått en del intryck ifrån hjärtat. Tycker ni jag har fel så får ni gärna komma med egna förslag på hur det egentligen ligger till! För att utröna vilket lag som hamnar på vilken plats tänkte jag betygsätta lagdelarna i lagen från 1-5 med följande innebörd:

1: Låg div 1-klass

2: Medelbra div 1-klass

3: Bra div 1-klass

4: Mycket hög div 1-klass

5: Toppklass div 1

Näst ut på tur står en av de stora seriefavoriterna:Vimmerby.

VIMMERBY

Målvakter 4

Rutinerade åldermannen Calle Brattenberger har varit given förstemålis i Vimmerby ända sedan han kom till laget för tre år sedan. Han är en kompetent målvakt som alltid är topp 3 ibland målvakterna i grundserien. Till i år så får han konkurrens av Marcus Ewertsson som förra säsongen stred tappert i bottenlaget Grästorp. Det är en ok backup, men förstaspaden lär ”Bratten” hålla ett fast grepp om.

Backar 3

Backsidan har varit en liten akkilleshäl för Vimmerby. Den har hållit utmärkt i grundserien, men i allettan så har den inte riktigt räckt till och därmed har Vimmerbys saga varit all. Till i år så försökte man därför stärka upp den genom att plocka in Nybros vassa backduo Carl Ackered och Jesper Eriksen. Då släppte man också ”frivilligt” Henrik Tång till Skövde för att bereda plats för dessa. Betydligt mer kännbara tapp kom dock när lagets främsta back Oskar Carlsson gick till Karlskoga och när viktige kuggen Simon Petersson också lämnade laget. Så istället för att stå med en starkare backsida så känns den nu som svagare. Det finns dock bra backar kvar utöver Nybroduon, som till exempel Emil Wahlberg och Tobias Jonsson.

Forwards 4

Vimmerby bygger mycket av sitt spel på offensiv styrka, framför allt genom bra fart och ett starkt centerspel. Till i år så har man dock tappat två riktigt vassa centerpjäser i Robin Olsen Syversen och Adam Rundqvist. Visserligen har man plockat in Jesper Danielsson som gjorde 45 matcher i allsvenska Almtuna förra säsongen och Niklas Svensson från Helsingborg, men centersidan känns ändå något svagare. Med det sagt är den inte dålig, både nyförvärven håller mycket bra klass och dessutom finns ju kanske hela ettans vassaste center (Jakob Karlsson) kvar, liksom duktige Anton Holmberg. På ytterforwardsplatserna känns det tunnare efter tapp av mycket duktige Markus Modigs (KRIF) och Robin Ekström (Hasle/Lören). Dessutom har otroligt viktige Björn Jonasson långtidsskadat sig och är tidigast tillbaka efter jul. Det som är kvar känns rätt tunt, men Simon Dahl har visat framfötterna under försäsongen. Värvningen av Markus Palmberg (Åkers) kan också komma att bära frukt.

Tränare 4

Tomas Sandlin har en hel del rutin som tränare. Han har tränat allsvenska Teg men också i Italien och Norge innan han inför föregående säsong kom till Vimmerby. Väl där så lyckades han föra laget till allettan, men väl där tog det stopp. Det var också ungefär det man kunde begära av laget med tanke på spelarmaterialet.

Publicerad av Krister Holm